#AmDivorțat, Aleg să Înțeleg

Cu o rată a divorțului în România de 25%, anual peste 60.000 de adulți și aproximativ 17.500 de copii sunt afectați în mod direct de divorț. La aceștia se adaugă membrii familiei lărgite, prietenii, colegii sau chiar angajatorii persoanelor divorțate.

Numărul total al divorțurilor în România în 2016 a fost de 30497 divorțuri.


În ceea ce privește numărul de copii afectați de aceste divorțuri, datele preluate, analizate și publicate de către Asociația Călătoria Divorțului au arătat că în ultimii 6 ani peste 100.000 de copii au fost afectați de separarea părinților lor.


Ca și când nu erau de ajuns aceste cifre triste, un studiu realizat de Organizația Salvați Copiii a arătat că în România au fost diagnosticați peste 150.000 de copii cu depresie, multe cazuri fiind asociate cu tensiunile din familie.


Cauzele depresiei după divorț, pe care o traversează toți actorii, sunt stigmatul asociat divorțului, care planează asupra familiilor aflate în această criză, și confuziile create de lipsa informațiilor structurate despre procesul de divorț și necunoașterea metodelor eficiente de parenting în familia monoparentală.


Prin lipsa transparenței și a unor măsuri de acceptare și protecție socială pentru familiile monoparentale, divorțul este menținut într-o zonă de umbră, rușine și vinovăție.

Acest lucru împiedică o abordare sănătoasă și constructivă a unei situații întâlnită la peste un sfert din populația căsătorită din România.


Persoanele divorțate sau aflate în proces de divorț sunt reticențe în a solicita sprijinul celor îndreptăţiţi şi pregătiţi să o facă, iar multe familii ramân închise în relații toxice, uneori chiar abuzive și cu consecințe dramatice – fără a îndrăzni să solicite ajutor specializat pentru rezolvarea optimă a situației.

Scopul campaniei este de informare și conștientizare cu privire la metode, modalități și tehnici de acceptare a schimbării și prevenire a depresiei asociate divorțului.

Ne dorim să creăm contextul necesar pentru promovarea unei societăți sănătoase și a unor modele de relații armonioase.      

     
Campania este susținută de un Board constitutiv din care fac parte Mihaela Tatu (trainer comunicare, coach si realizator TV), Gabriela Saulea (medic, fondator Asociatie), Daniela Palade Teodorescu (jurnalist), Cezar Ionascu (avocat), Mihaela Olaru (avocat) și Oana Voiculeț (specialist branding și comunicare).


Campania demarează în martie 2018 și pe parcursul a 9 luni se va desfășura în mediul online, precum si pe canale de radio, televiziune și presă scrisă.

De asemenea sunt planificate 4 evenimente de informare în orașele București, Timișoara, Iași și Cluj.

Primul eveniment care va avea loc pe 26 martie în București va anunța lansarea acestui proiect și va reuni jucători din mediul academic, public și privat (Facultatea de Sociologie, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Teatrul Elisabeta, etc), care susțin inițiativa Asociației Călătoria Divorțului.  


Mai multe detalii despre campanie pe site-ul www.amdivortat.calatoriadivortului.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod