Vara asta, prietenii NIVEA SUN te surprind pe plajă și în parcurile tale preferate!

Prietenii NIVEA SUN au pornit la drum pentru a fi lângă tine în momentele fierbinți sub soare. Timp de o lună, NIVEA te așteaptă pe plaja din Mamaia și în parcurile din orașele București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara, cu multe surprize, cele mai bune sfaturi de protecție solară și distracție cât cuprinde pentru cei mari și cei mici.

De pe 7 iulie până pe 6 august, plaja NIVEA SUN din Mamaia (în fața hotelului Victoria) este deschisă pentru toți cei care doresc să afle mai multe despre importanța protecției solare. Aici vei vedea cum arată pielea ta prin camera UV, vei primi recomandări personalizate de protecție solară și vei putea participa la jocuri distractive cu multe premii și surprize. Copiii se vor împrieteni cu simpaticele personaje Lotte și Max – prietenii NIVEA SUN care oferă cea mai distractivă lecție de protecție solară.

Prietenii NIVEA SUN pornesc către tine și pe bicicletă, cu multe surprize.

Vino cu familia și prietenii în parcurile preferate din orașele București, Cluj, Iași, Sibiu și Timișoara pentru a vă bucura de jocuri distractive, recomandări personalizate de protecție solară și premii pentru toate vârstele. Și aici, cei mici vor putea face cunoștință cu personajele NIVEA SUN Lotte și Max, care transformă protecția solară într-o joacă de copii.

Acțiunea face parte din campania națională „Prietenul la soare se cunoaște” concepută cu scopul de a educa românii cu privire la importanța protecției solare și efectele nocive ale razelor UV asupra pielii. Este recomandat ca în această perioadă să ne protejăm cât mai bine de razele ultraviolete ca să preîntâmpinăm problemele care pot apărea ulterior: arsuri solare, degradarea pielii și îmbătrânirea prematură.

Razele ultraviolete emise de soare sunt peste tot în jurul nostru, cele mai cunoscute și mai dăunătoare fiind UVA și UVB.

Radiațiile UVA reprezintă 95% dintre razele ultraviolete care ating suprafața pământului. Acestea pătrund adânc în piele până la derm, iar dacă pielea nu e protejată, pot produce leziuni, deteriorând fibrele de elastină şi colagen, cauzând pierderea elasticității pielii și apariția ridurilor. Radiațiile UVB reprezintă restul de 5% din radiațiile care ajung pe pământ. Acestea sunt încărcate cu multă energie solară și pătrund în epidermă, fiind responsabile cu bronzul dar și cu arsurile solare dacă pielea nu e protejată.

Fiind marca numărul 1 în protecția solară*, NIVEA a dezvoltat o gamă completă de produse ce conțin filtre UVA și UVB, pentru prevenirea efectelor nocive ale radiațiilor solare.

Fiecare tip de piele este diferită, iar produsele sunt concepute pentru toate fototipurile de piele, cu mai multe variante de SPF, oferind protecție solară de încredere și cea mai bună îngrijire.

Gradul de protecție naturală este determinat de timpul în care pielea se poate proteja singură de soare. Acesta durează de regulă între 5 și 30 de minute, in funcție de fototip. Dacă multiplici timpul de protecție naturală a pielii cu SPF-ul cremei poți calcula timpul individual pe care îl poți petrece la soare fără să existe riscul de ardere a pielii. Există mai multe paliere ale factorului de protecție solară: mic (SPF 6-10), mediu (SPF 10-25), ridicat (SPF 30-50) și foarte ridicat (SPF 50+).

Crema de protecție solară trebuie aplicată o dată la două ore și imediat după baie pentru a nu își diminua efectul.

Reaplicarea cremei de protecție solară reprezintă menținerea perioadei de protecție naturală a pielii și nu reluarea nivelului de protecție. Este important să folosești o cantitate corectă de cremă astfel încât factorul de protecție să dea rezultate.

*Sursă: Euromonitor International Limited, NIVEA ca nume global de brand în categoriile: Îngrijirea Corpului, Îngrijirea Feţei şi Îngrijirea Mâinilor; în ceea ce priveşte valoarea de vânzare cu amănuntul, în 2012.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod