Tratamente non invazive pentru tratarea cearcanelor

Sigur te-ai confruntat cel putin o data cu aparitia inesteticelor cearcane si ai fi vrut sa stii cu ce remediu rapid le poti sterge. Cearcanele confera tenului un aspect obosit si reflecta un stil de viata haotic sau probleme grave de sanatate. Ele apar atat la femei si barbati, cat si la copii. Iata mai jos care sunt cauzele pentru care apar si cum le poti preveni, ca sa ai un ten curat si luminos zi de zi.  

Ce sunt si de ce apar cearcanele?

Cearcanele apar ca urmare a congestiei venelor responsabile cu drenajul sangelui de la nivelul ochilor spre nas. Cand venele se umfla si se inchid la culoare, apar aceste cercuri negre si inestetice, care confera privirii un aspect tern si imbatranit.

Privarea de somn si oboseala sunt principalele motive pentru care apar cearcanele, insa nu sunt singurele.  Mostenirea genetica ii predispune pe unii dintre noi la aparitia acestei probleme, daca au o piele subtire in zona ochilor. Mai mult, persoanele cu tenul mai inchis au mai des cearcane din cauza nivelului ridicat de pigmenti, care ofera o nuanta mai inchisa pielii din jurul ochilor. Totodata, pe masura ce inaintam in varsta, colagenul scade si venele devin mai vizibile.

Si viciile precum fumatul sau consumul de bauturi alcoolice isi pun amprenta asupra tenului, pentru ca scad nivelul de vitamina C, esential in procesul de regenerare al pielii.

Cum poti preveni aparitia cearcanelor?


Daca doresti sa nu mai ai tenul obosit si incercanat, incearca sa protejezi zona din jurul ochilor, printr-o demachiere blanda.  Consuma multe lichide si, mai ales apa, ca sa iti mentii pielea hidratata si sa elimini toxinele.  Include in regimul alimentar vitaminele C, E si K, pentru regenerarea pielii si stimularea de noi celule de colagen si elastina. De asemenea, aplica rondele de castravete la nivelul ochilor, pentru o cura de antioxidanti, vitamina C si K, ce sunt astfel usor absorbite de catre piele.

Nu uita sa te odihnesti, pentru a oferi pielii oxigenul necesar. Mai mult, asigura un masaj la nivelul ochilor, pentru stimularea circulatie sanguine. Asadar, este important sa ai o alimentatie adecvata, sa dormi cel putin opt ore pe noapte si sa te hidratezi zilnic. Un stil de viata echilibrat reduce sansele de aparitie a cearcanelor.

Tratamente naturiste si solutii rapide pentru a scapa de cearcane

Exista multiple solutii menite a combate cearcanele, de la remedii naturiste la tratamente non-invazive pentru ten.


Iata ce poti incerca acasa, daca doresti sa atenuezi aspectul incercanat al tenului:

•    bicarbonat de sodiu - mastile cu bicarbonat de sodiu pot au rol exfoliant si catifeleaza pielea din zona ochilor. Amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu o cana de apa calda si aplica solutia sub ochi, lasand-o sa actioneze timp de 10-15 minute. Dupa indepartarea solutiei, clateste ochii si aplica o crema hidratanta.
●    sucul de cartofi cruzi - cartofii cruzi contin un agent de albire care ajuta la depigmentarea pielii si ii ofera un aspect luminos. Rade cativa cartofi si foloseste sucul obtinut pentru a inmuia doua dischete demachiate pe care le poti aplica apoi in zona ochilor, lasandu-l sa actioneze timp de 15 minute. La final, clateste bine ochii cu apa rece.
●    suc de rosii - rosiile au proprietati de albire care ofera pielii un aspect mai luminos. Amesteca o lingura de suc de rosii cu una de suc de lamaie si aplica solutia pe zona de sub ochi si las-o sa actioneze timp de 10 minute. Clateste apoi cu apa rece.

Produse cosmetice pentru tratarea cearcanelor

Pielea din jurul ochilor este mai subtire decat in oricare alta parte a corpului si are nevoie de ingrijire speciala.

Pe langa remediile naturiste, iata ce produse sunt ideala pentru ingrijirea zonei de sub ochi:

●    produse profesionale anticearcan, precum roll-on-ul Dermactif cu colagen in stare pura, din centrele Nomasvello. Colagenul umple zona de sub ochi, o hidrateaza si atenueaza si liniile fine, avand efect de lifting si de extra hidratare.
●    produse profesionale cu Aloe Vera - au efect antiinflamator si hidrateaza pielea in mod natural. Sunt ideale pentru orice ten, mai ales pentru tenul sensibil. Poti folosi zilnic emulsia hidroprotectoare No+Vello, cu aloe vera, extract de macese si SPF 30.
●    Produse profesionale cu acid hialuronic- efect de umplere a ridurilor din zona ochilor si de hidratare intensiva. Acidul Hialuronic confera pielii un aspect mai tanar si mai sanatos.

Tratamente non-invazive pentru tratarea cearcanelor

Pe masura ce inaintam in varsta, grija pentru piele trebuie sa constituie o prioritate. In timp, pielea isi pierde din elasticitate si tonus, de aceea sunt necesare tratamente cosmetice si aplicarea de produse profesionale menite a-i reda sanatatea si supletea.

●    Curatarea Faciala in profunzime Proskin Complex-  tehnologia Proskin cu ultrasunete si energie galvanica elimina impuritatile si punctele negre si stimuleaza colagenul si elastina, pentru un ten cu aspect intinerit.

Cearcanele se pot atenua prin aplicarea ulterioara a unei fiole cu acid hialuronic si a unei masti cu aloe vera. La finalul tratamentului Proskin Complex se efectueaza un masaj facial cu vitamina C, care confera pielii luminozitate si stralucire, depigmentand zona ochilor.
●    Rejuvenarea Faciala anti-pete- tehnologia de fotointinerire cu lumina intens pulsata ajuta la crearea de noi celule de colagen si elastina si la depigmentarea pielii, pentru un ten mai luminos si mai sanatos.

Cearcanele pot semnifica nu doar o privare de somn, ci si diverse probleme de sanatate si dezechilibre in stilul nostru de viata. Pe langa tratarea lor cu diverse tratamente cosmetice sau remedii naturiste, este important sa aflam cauzele aparitiei lor, daca acestea persista. Adopta un stil de viata echilibrat, fara excese si dormi minimum 8 ore zilnic, pentru un ten frumos si revitalizat, fara cearcane.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod