Proceduri estetice recomandate viitoarelor mirese

Suntem in plin sezon al nuntilor si cum orice mireasa vrea sa arate perfect intr-una dintre cele mai speciale zile ale vietii ei, este tentata sa apeleze la diferite metode de infrumusetare. Nu toate sunt insa recomandate cu scurt timp inaintea marelui pas catre altar, dar cateva proceduri noninvazive chiar pot face minuni fara sa lase urme vizibile!

Rejuvenarea faciala prin PRP sau Platelet Rich Plasma. Cunoscuta si sub denumirea de “Liftingul Vampirilor”, plasma imbogatita cu placute sangvine este  ideala pentru imbunătăţirea aspectului pielii, diminuare ridurilor fine, redarea fermitatii in zona fetei, gatului, decolteului si mainilor. De asemenea, este una dintre puţinele terapii, ce au efecte cu adevărat vizibile in zona ochilor, cearcanelor si in jurul gurii.

PRP este plasma imbogatita cu un numar mult mai mare de placute sangvine, decat se gasesc in mod normal in sange. Această concentraţie poate fi de 5 pana la 10 ori mai mare decat in mod normal, deci automat aduce o crestere a concentratiei factorilor cu rol de regenerare.

Procedura presupune recoltarea unei cantitati mici din sangele pacientului intr-o eprubeta speciala, ce este apoi supusa unui proces de centrifugare (proces ce mareste concentratia plachetelor sangvine) si se extrage acea fractie activata de placute sangvine. Acest tratament prezinta un minim disconfort, acela asociat recoltarii sangelui si al injectării substantei PRP. Tratamentul se face sub anestezie locala, fara a necesita timp de recuperare. Produsul final injectat este complet sigur si natural, neproducand reactii secundare sau alergii, tocmai datorita faptului ca este rezultat din prelucrarea unui tesut prelevat din corpul pacientului. Efectul acesteia se defineste în 3-7 zile de la injectare, iar caracterul este unul temporar (6-8 luni de la tratament”, spune Doctor Oltjon Cobani, medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă. Aceasta interventie poate fi asociata cu alte proceduri, precum injectarea de grasime proprie sau aminoacizi si vitamine pentru refacerea volumelor pierdute ale fetei si revitalizarea tenului.

Viitoarele mirese trecute de varsta de 25 de ani pot apela la tratamentul cu acid hialuronic care ajuta la tratarea ridurilor, venind in ajutorul proceselor natural, atunci cand structura pielii isi pierde fermitatea.

Cel mai adesea, acest tratament este destinat santurilor de langa nas si gura, cunoscute sub numele de liniile fumatorului. Tratamentul consta in injectarea unui gel la nivel cutanat si subcutanat, pentru a reda imediat volumetria zonei afectate. Ceea ce trebuie sa stiti este ca acidul hialuronic este o substanță ce exista in mod natural in piele si care ajuta la hidratarea acesteia si conferirea de volum. Se recomandă evitarea medicamentelor anti-inflamatorii cu cateva zile înainte de intervenție pentru a evita sangerarile si apariția vanatailor. Efectele secundare, precum roseata, eventualele dureri sau vanatai dispar în maximum cateva zile de la intervenție”, spune doctorul Cobani.

Injectiile cu toxina botulinica au rolul de a paraliza musculatura ce produce ridurile din jurul ochilor, ridurile frontale, dar si ridurile dintre ochi, asa ca sunt recomandate celor care nu vor sa para incruntate la nunta lor! “In momentul in care substanța este injectată, aceasta inhiba impulsurile nervoase, producand relaxarea muschiului.

Tocmai aceasta relaxare este soluția in diminuarea ridurilor, precum și in prevenirea acestora. Substanta are rolul de a paraliza musculatura ce produce ridurile din jurul ochilor, ridurile frontale, dar și ridurile dintre ochi. In momentul în care substanța este injectata, aceasta inhiba impulsurile nervoase, producand relaxarea mușchiului”. Totusi nu trebuie injectata prea multa toxina pentru a nu produce efectul de masca.

Orice viitoare mireasa isi doreste buze voluptoase. Injectarea buzelor cu acid hialuronic este indicate celor care au buze subtiri anatomic sau celor care si-au pierdut din volum odata cu trecerea anilor, dar trebuie evitat acel efect nedorit ”bot de rata”. “Injectarea de substante pe baza de acid hialuronic are un caracter temporar (de 3 pana la 9 luni), insa rezultatul este unul imediat. Fillerele cu acid hialuronic asigură un aspect tonic, catifelat al pielii si sunt perfect tolerate de organism.

Prin injectare se pot corecta fie volumul, fie conturul sau, la nevoie, ambele”, adauga doctorul, dar avertizeaza ca augmentarea buzelor trebuie facuta treptat.

Cat despre alte interventii estetice, precum rinoplastii sau marirea sanilor, abdominoplastii sau remodelari corporale, sfatul doctorului este ca acestea sa se realizeze dupa nunta!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod