Proceduri estetice recomandate barbatilor

Multa vreme s-a considerat ca procedurile estetice sunt destinate exclusiv femeilor. Adesea, asupra barbatilor a planat o anumita stigma sociala , nemeritata de altfel , atunci cand vine vorba de ingrijire personala. Cu toate aceste, in ultima vreme am observat ca din ce in ce mai multi domni aleg sa treaca pragul clinicii . Procedurile posibile domnilor sunt din ce in ce mai variate, si am constatat cu incantare ca asteptarile majoritatii sunt cat se poate de realiste.

In acest context ma refer la faptul ca efectele imbatranirii sunt mai vizibile la barbati decat la femei, iar tratamentul poate genera necesitatea mai multor interventii. In continuare vom discuta despre cateva dintre  procedurile estetice care se pot recomanda domnilor.

Cea mai mare parte a pacientilor a dorit sa se adreseze ridurilor din zona fruntii . Dupa aplicarea tratamentului pe baza de botox , se remarca o intindere si estompare a ridurilor din aceasta zona. Este bine de stiut ca ridurile statice nu se pot trata numai cu botox , ele suferind totusi o imbunatatire.  Astfel, in unele cazuri este nevoie de o aplicare de acid hialuronic pentru rezultate superioare.

Aceasta aplicare se face la aproximativ o saptamana dupa injectarea botox-ului.


Tot cu acid hialuronic,  o procedura des intalnita in cerintele domnilor este umplerea santurilor nazo-geniene. Este o procedura rapida, nedureroasa si cu rezultate imediate. Efectul este unul de intinerire si hidratare , fara a genera o recuperare anevoioasa.


Exista companii de acid hialuronic care au in gama lor produse destinate barbatilor. Acestea sunt in special destinate atat umplerii ridurilor cat si biorevitalizarii.


Mai rar, au existat totusi cerei de volumizare a pometilor si chiar a buzelor cu acid hialuronic din partea barbatilor.

Desi au avut o prevalenta mai mica, aceste proceduri au fost efectuate in cadrul clinicii.

In topul preferintelor sexului masculin in ceea ce priveste procedurile de estetica faciala mai gasim si firele de lifting non-chirurgical. Acestea se insera sub piele, unde vor ramane pana la 6-8 luni , dupa care vor fi eliminate din organism. In jurul lor se va depune un depozit fibros , care  va potenta efectul acestora pana la un an si jumatate. Si in acest caz pacientii s-au aratat incantati de rezultatul acestei proceduri si au ales sa o faca in continuare.

Exista unele situatii in care excesul de piele este prea mare si firele de lifting devin ineficiente.

Atunci, singura solutie ramasa care sa multumeasca prin rezultatul obtinut  este una chirurgicala.


Mereu le spun pacientilor ca nu este de ajuns sa estompam ridurile. Daca nu ingrijim si calitatea pielii , vor mai aparea o gramada pe langa cele deja tratate. Astfel, pacientii inteleg nevoia unor proceduri precum : mezoterapie, terapia vampir , peeling chimic si alte tratamente de biorevitalizare ale pielii. Rezultatele acestora se vad pe termen lung , cu nevoia de a le efectua la intervale regulate de timp. Astfel,  nevoia de tratament se va diminua, cu efecte benefice atat a sanatatii tenului cat si financiare, pentru ca intotdeauna este mai usor sa previi decat sa repari.
   
Concluziile sunt imbucuratoare.

Din ce in ce mai multi pacienti de sex masculin aleg sa treaca pragul clinicilor de estetica . Pentru acestia exista o gama variata de tratamente ,  atat din cadrul procedurilor estetice propriu-zise, cat si din cadrul celor anti-aging.
 
Dr. Gregorian Andrei, manager Clinica Estetica

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod