Cum scăpăm de grăsimea nedorită

Multe dintre femei care doresc să scape de grăsimea nedorită și să își contureze corpul. Astfel, ele apelează la soluții de înlăturare a grăsimii, atât chirurgicale cât și non-chirurgicale.

Cu toate acestea, soluțiile noastre nu înlocuiesc un regim de viață echilibrat bazat pe o alimentație sănătoasă și mișcare.


Pe de altă parte, opțiunile de care dispune medicina estetică ajută să obții într-un timp cât mai scurt rezultatele pe care ți le dorești. Dimpotrivă, lipsa unui mod sănătos  de viață îngreunează procedurile.


Astfel, în funcție de zona pe care dorești să o tratezi și de dimensiunile depozitului adipos, vom vorbi despre două dintre cele mai frecvente tratamente, cu rezultatele cele mai bune de-a lungul timpului.


În prima faza, dacă este vorba despre un depozit localizat sau mai subțire, fie el la nivelul gambelor, pe flancuri, abdomen sau spatele brațelor dar și la nivelul gusei, se recomandă lipoliză injectabilă. Aceasta constă în injectarea unui cocktail de substanțe cu rolul de a disloca depozitele de grăsime și de a le topi.


Trebuie menționat că sunt necesare mai multe ședințe, întrucât este un tratament  minim invaziv și există o doză limită ce poate fi aplicată într-o singură ședință.

Avantajele acestei proceduri:

- Recuperarea nu este necesară

- Nu există dureri post procedură

- Pacienta își poate relua cursul normal al vieții imediat după procedură

- Procedură nedureroasă, efectuată sub anestezie locală

- Rezultate vizibile și de durată
După aproximativ 3-4 ședințe, rezultatele nu vor înceta să apară.

La nivelul gușei, această procedură se poate efectua împreună cu inserția unor fire de polidioxanonă, cu rolul de a crea o rețea care să prevină și laxitatea pielii post procedură.


În cazul în care depozitele de grăsime sunt mai mari, sunt extinse și au o grosime considerabilă există indicația chirurgicală în ceea ce privește procedura.


Astfel, cea mai frecventă procedură estetică de înlăturare a kilogramelor nedorite, de conturare a corpului și de a avea aspectul fizic dorit este lipoaspirația.


Aceasta se efectuează sub anestezie totală de cele mai multe ori. În prima fază se injectează un cocktail salin, care are rolul de a permeabiliza și disloca depozitele de grăsime din zona ce se dorește a fi tratată. Ulterior, cu ajutorul unei canule grăsimea este aspirată și înlăturată astfel din corp.


Un avantaj al acestei proceduri îl constituie acela că grăsimea extrasă poate fi preparată și reinjectata la nivel corporal. Cele mai frecvente zone în care aceasta este reintrodusă în organism se află la nivelul sânilor și feselor, dar și la nivel facial acolo unde este cazul.

Astfel, se obține o remodelare corporală, un adevărat “trup de revistă”.


Avantajele acestei proceduri sunt:


- Volumizare corporală minim invazivă, mult mai confortabilă decât alte proceduri chirurgicale

- Lipsa durerii postoperatorie, cu disconfort minim

- Rezultate imediate

- Un timp redus de recuperare față de proceduri chirurgicale uzuale

- Cea mai rapidă cale de a obține trupul mult visat.

În concluzie, tratamentele de înlăturare a depozitelor nedorite de grăsime sunt complexe și adaptate oricărei situații clinice.

Pentru rezultate optime, acestea vin împreună cu un regim de viață sănătos,  caracterizat prin alimentație și efort moderat. Marele lor avantaj reprezintă faptul că oferă efecte rapide, care aduc satisfacție și îmbunătățesc calitatea vieții pacienților care apelează la acestea.


Te așteptăm cu drag și pe tine!

 

Dr. Andrei Gregorian, manager Clinica Estetică

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod