Ce legătură există între acnee și produsele pentru păr?

Sunt câteva situații când o anumită coafură sau folosirea neadecvată a produselor de îngrijire a părului pot provoca acnee sau diferite boli ale pieli. Celebrul hairstylist Cristi Pascu îți dă câteva sfaturi utile, care te vor scăpa de afecțiunile nedorite ale pielii.

Bretonul pe timp de vară- "Se știe că transpirația este acidă, iar bretonul dens și lung poate cauza apariția nedorită a acneei. Nu recomand niciodată clientelor mele sa poarte breton în timpul sezonului cald.

Zona frunții este extrem de sensibilă, iar transpirația duce la apariția acneei. Despre aceasta se știe că este produsul unor pori înfundaţi, o afecţiune a epidermei apărută ca urmare a unei hipersecreţii a glandelor sebacee. Pe timp de vară trebuie adoptate coafuri lejere, iar în acest an coada este în trend”, declară Cristi Pascu.

Folosirea neadecvată a produselor de îngrijire a părului - "Dacă folosești o cantitate foarte mare de produs, spuma de volum sau o mască mult prea puternică de hidratare a părului, odată cu transpirația de peste noapte părul se îngrașă mai repede și doar în cazuri speciale se poate provoca acnee.

Dacă se ajunge în această situație după folosirea unui produs, înseamnă ca acesta nu este tolerat de organism. Un exemplu în acest sens ar putea fi folosirea unei măști puternic hidratante atunci când părul este gras”, mai spune hairstylistul.

Cristi Pascu este unul dintre cei mai experimentati hairstylisti din Romania, pe mâinile responsabil pentru coafurile mai multor vedete din România, printre care și Carmen Brumă, Iuliana Tudor și Adina Buzatu. Cristi Pascu este fondatorul “Academiei de Coafura Cristi Pascu” ce se pregătește acum pentru a patra serie de cursuri.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod