Află totul despre procedura de volumizarea a pomeților: bichectomia

În prezent, există o multitudine de proceduri estetice non-invazive cu rezultate spectaculoase. Trăsăturile feței pot fi evidențiate și remodelate cu ajutorul unor device-uri minune: fillerele cu acid hialuronic, botox-ul și firele resorbabile de suspensie.

Acestea au o aplicabilitate extinsă la nivelul feței, prin proceduri precum: netezirea ridurilor, umplerea ridurilor cu acid hialuronic, lifting facial, volumizarea pomeților și umplerea și depigmentarea cearcănelor. Toate aceste proceduri dau fetei un aspect tânăr, ferm și pun în evidență trăsăturile feței într-un mod care îndeplinește așteptările pacienților.


Marele dezavantaj al acestor proceduri constă în faptul că sunt temporare. Firele de lifting și acidul se resorb după un anumit timp iar mușchii detensionați cu botox își recapătă tonicitatea.


Dintr-un punct de vedere, este mai convenabil deoarece oferă mai multe opțiuni în ceea ce privește eventualele modificări  ulterioare aduse tratamentului și oferă un management superior al posibilelor complicații.

În acest context, unei paciente a clinicii, care a apelat în mai multe rânduri la procedura de volumizare a pomeților, pentru a reduce numărul de vizite din acest punct de vedere, i-am recomandat o soluție chirurgicală permanentă: bichectomia.

Aceasta este o procedură de mare interes în rândul vedetelor de la Hollywood, printre care Angelina Jolie, Kim Kardashian și Megan Fox.



În ce constă bichectomia?


Această procedură presupune îndepărtarea bulei de grăsime de la nivelul obrajilor (descrisă în manualele de anatomie că bula lui Bichat). Este independentă de cantitatea de grăsime existentă în organism și nu poate fi înlăturată/redusă prin dietă sau injectarea de soluții lipolitice.


Incizia se face pe interiorul obrajilor, ceea ce presupune o vindecare rapidă și absența cicatricilor vizibile și deranjante din punct de vedere estetic.


După efectuarea inciziei, prin mișcări blânde, bula este extrasă din ambii obraji iar apoi se efectuează sutură.
Procedura nu durează mult, în jur de o oră , și se efectuează sub anestezie locală.


Postoperator:


-    Se prescriu antibiotice pentru prevenirea oricărei infecții ulterioare, antialgice pentru eventualele dar puțin probabile dureri și antiinflamatoare pentru a limita pe cât posibil edemul inflamator


-    Pacientul are restricții alimentare. Mâncarea nu trebuie să fie nici prea caldă nici prea rece, să nu fie de consistență tare și 3 zile să nu se consume produse lactate.


-    După 3-4 zile este necesară prezența la primul consult. Astfel se va evalua starea pacientului și dacă este posibil se vor înlătura firele de sutură


-    În ceea ce privește firele de sutură, acestea se înlătura la 7 zile de la intervenție


-    După o lună, pacientul se va prezenta la un ulterior consult.


-    Poate apărea un edem inflamator mai pronunțat de obicei unilateral, dar nu reprezintă un motiv de îngrijorare.

Prin această procedură obrajii capătă un aspect “sculptat”, “slim’’ și se vor pune în evidență elemente anatomice precum pomeții și conturul mandibular.


Cât durează? Când se vor vedea efectele?


Fiind o procedură chirurgicală, efectul acesteia este permanent. Efectele cu adevărat vizibile apar după aproximativ o lună,  dar cele finale durează până la un an. Astfel veți scuti vizitele repetate la cabinetul de estetică pentru a efectua la nesfârșit aceeași procedură și veți avea parte de efectele depline ale procedurilor estetice la nivel facial.


Dr. Andrei Gregorian
Manager Clinica Estetica

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod