Vedetele au luat lectii de echitatie si au aflat informatii despre Transylvania Horse Show 2016!

Green Lunch&Horse Riding a fost conceptul evenimentului care a reunit la Arkadia Club, din Snagov celebrități, jurnaliști, bloggeri și televiziuni pentru a afla cele mai interesante informații despre Transylvania Horse Show 2016 care va avea loc intre 10-12 iunie în sat Prod, comuna Hoghilag. Organizatorul evenimentului, Mihnea Virgolici a prezentat noutățile celei de-a sasea ediții a evenimentului ce își propune să readucă în atenția publicului larg echitația ca sport profesionist și amator, să promoveze artiști și producători locali, să amplifice potențialul turistic al zonei și să prezinte o competiție sportivă într-o atmosferă relaxantă, de vacanță, într-un peisaj idilic.

Invitații, printre care s-au aflat Roxana Ciuhulescu, Maria Radu (solistă), Florentina Opriș (KanalD), Aleha Toncea (designer), Andreea Runceanu (trupa Amadeus), Andreea Joița (Antena1), Maria Andrei (KanalD), Silvia Lăuneanu (solista) au urmarit un show ecvestru cu acrobații călare, o demonstrație de dresaj academic, susținută de maeștri ai sportului și au învățat ABC-ul echitației, calarind asistat de organizatorii comepetiției.


Transylvania Horse Show este un eveniment ecvestru internațional, care găzduiește anul acesta două tipuri de competiții oficiale: Cupa României la probă completă – cross country, probă cu obstacole naturale pe teren variat, probă de obstacole și dresaj - și Concursul Internațional Universitar - Cupa Națiunilor pentru Studenți, pentru acesta din urmă Transylvania Horse Show primind premiul “Concursul anului” pentru edițiile din 2011, 2012, 2014 și 2015. Pe lângă cele două competiții, la Transylvania Horse Show vor avea loc show-uri și demonstrații ecvestre.

Pentru Concursul Internațional Universitar - Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student RidersNation Cup - România 2015), organizat în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), care va avea loc în cadrul celei de-a șasea ediții a Transylvania Horse Show, înscrierile s-au încheiat după numai 72 de ore, fiind stabilit astfel un nou record în istoria competiției.
Este remarcabilă atenția de care beneficiază concursul din România, mai ales că acesta se desfășoară cu doar două săptămâni înainte de Campionatul Mondial Universitar din Suedia. 12 echipe formate din 36 de studenți din țări ca SUA, Irlanda, Marea Britanie, Elveția ș.a. au fost acceptate pentru a evolua în cadrul Concursul Internațional Universitar. Concurenții vor avea la dispoziție doar cinci minute pentru a se acomoda cu caii, puși la dispoziția acestora de către organizator.

„Acest concurs pentru studenți este o adevărată pepinieră pentru viitori concurenți și își propune să resusciteze o disciplină sportivă olimpică, foarte populară în vestul Europei, dar aproape inexistentă în România.
Acesta este motivul pentru care lucrăm cu specialiști de top din țări cu tradiție pe această disciplină”, spune Mihnea Vîrgolici, organizatorul evenimentului.

De-a lungul celor cinci ediții de până acum ale Transylvania Horse Show, în cadrul Concursului Internațional Universitar au participat peste 200 de studenți, mulți dintre ei revenind după câțiva ani în cadrul competiței pentru profesioniști: “Atmosfera este una specială, relaxată, pe care nu o întâlnești la alte concursuri de gen. Tineri călăreți de top, călăreți profesioniști și suporteri din toate colțurile lumii vin cu drag la Prod de șase ani, pentru a participa la Transylvania Horse Show”, adaugă Mihnea Vîrgolici.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod