România, te iubesc! prezintă un secol de viitor

Duminica aceasta, de la ora 18:00, România, te iubesc! aduce în fața telespectatorilor trei reportaje, care pun în centrul atenției români de excepție ce pun bazele unui viitor strălucit prin munca lor de zi cu zi și duc în lume cu mândrie numele țării.
Cosmin Savu, corespondent special Știrile PRO TV, a stat de vorbă cu Raluca Mureșan, omul care a demonstrat că perseverența și ambiția pentru atingerea visurilor sunt adevărate calități care au ajutat-o să străbată lumea și să se întoarcă pentru a schimba România. Ea a învățat că “nu se poate”, expresia pe care a auzit-o în copilărie se poate transforma în “se poate” aproape orice - să studieze și să muncească în New York, să învețe turism în Valencia, să se întoarcă în România și să își facă propria firmă prin care îș prezină țara străinilor. România este cunoscută de turiști și vizitatori altfel - prin ochii Ralucăi, cu talent și entuziasm.

"Povestea Ralucai este o poveste despre succes. Dintr-o familie disfuncțională, cu un  tată alcoolic, cu mari probleme materiale, tânăra de 27 de ani a reușit să-și împingă limitele.
Să studieze afară, să se întoarcă acasă și să lupte pentru schimbarea modului în care este percepută țara. Anul acesta Raluca a fost aleasă să fie ghid pentru o parte din Corpul diplomatic acreditat în România într-o excursie prin țară, iar impresiile diplomaților străini le regăsiți în reportajul de duminică.", a declarat Cosmin Savu.

Paul Angelescu, corespondent special Știrile PRO TV, a călătorit la Berlin pentru a face cunoștintă cu o trupă care a făcut înconjurul lumii, cântând în română despre sufletul aspru românesc. Telespectatorii vor face cunoștință cei ce reprezintă trupa Zmei3: un avocat cu studii la Londra, o soprană născută în satul Smig, un contrabasist de la Opera din Berlin și un muzician absolvent al celei mai bune școli de muzică din Statele Unite.
"La concerte, de cele mai multe ori, publicul nu le înțelege versurile, dar este pătruns de energia și emoția pe care ei o degajă. Sunt doi nemți și doi români care au cucerit împreună publicul din Londra, Berlin, Viena, Liepzig sau Madrid. Sunt puțin cunoscuți în România, dar sunt difuzați pe undele radio din Statele Unite până în Australia, iar radioul britanic de stat BBC le-a acordat spațiu în studioul lor. ", a declarat Paul Angelescu.

Elena Lasconi, corespondent Știrile PRO TV, îl aduce în atenția telespectatorilor pe medicul neurochirurg, Constantin Tuleașcă, care de 10 ani lucrează în cel mai mare spital din Elveția și este cel care a învins cea mai puternică durere pe care o poate simți un om: nevralgia de trigemen. Metoda lui, Gamma knife, este foarte puțin invazivă și tratează cea mai puternică durere din zona feței.
Constantin Tuleașcă este singurul medic care a primit premiul Academiei Naționale Franceze pentru contribuția deosebită în tratarea durerii, o distincție foarte importantă ce nu se acordă cu ușurință.

„L-am găsit pe Constantin la Lausanne în cel mai mare spital universitar din Elveția.  Știam că e un neurochirurg de excepție, însă m-a impresionat felul lui de a fi. Un om modest, cu simțul umorului, relaxat și sociabil. Din acest motiv este și unul dintre cei mai iubiți medici de acolo. L-am văzut în timp ce trata un pacient de o tumoră cerebrală prin procedura Gamma Knife. O tehnică minim invazivă, fără durere pe care Constantin o stăpânește foarte bine. Ce este extraordinar este că el a reușit să demonstreze că cea mai atroce durere pe care o poate suporta un om, nevralgia de trigemen, poate fi tratată prin raze Gamma.
Constantin este hotărât sa-și continue cercetarea și speră ca în viitor să înlăture durerea din toate afecțiunile neurologice.”, a declarat Elena Lasconi.

Poveștile acestor români ai viitorului ce poartă cu mândrie numele țării lor în lume, care fac cunoscute frumusețile locurilor dincolo de hotare sau care strânesc curiozitatea pentru limba română prin muzica lor, vor putea fi urmărite pe larg, duminică, de la ora 18:00, numai la PRO TV.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod