O nouă campanie de colectare selectivă pentru deșeurile de echipamente de iluminat

Campania se derulează în contextul țintei mărite de colectare, de minim 40%, impusă de Comisia Europeană, ce va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016

Asociația Recolamp, asociaţie non-profit specializată exclusiv în gestiunea deşeurilor de echipamente de iluminat, desfășoară în perioada  1 septembrie – 27 noiembrie 2015 o nouă campanie de colectare selectivă a deșeurilor din echipamente de iluminat (becuri, LED-uri, neoane și corpuri de iluminat arse).
Campania Recolamp se adresează tuturor companiilor private dar și instituțiilor de stat care predau către Asociația Recolamp minim 20 de kilograme de deșeuri de surse de lumină (aproximativ 100 de becuri/neoane) și/sau 50 de kilograme de deșeuri de corpuri de iluminat.

La finalul campaniei, norocoșii câștigători vor putea câștiga  unul din cele 100 de premii, printr-o tragere la sorți ce va avea loc în data de 18 decembrie 2015, în prezența unui notar public.

În total, în primii opt ani de activitate (septembrie 2007-septembrie 2015), Recolamp a colectat și reciclat 2.300 tone de deșeuri de echipamente de iluminat. Dacă toate deseșurile ar fi puse împreună, ar putea fi construite șase blocuri de câte patru etaje, cu câte patru apartamente pe etaj.

Începând cu 2008, orice companie din România poate solicita containere customizate și poate beneficia de infrastructura națională de colectare pe care Asociația a dezvoltat-o.

Colaborarea cu Recolamp este gratuită, organizația asigurând preluarea deșeurilor de la cantitatea minimă de 20 de kilograme sau 100 de bucăți de becuri și/sau tuburi fluorescente și  50 de kilograme - pentru deșeurile de corpuri de iluminat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod