Nadine a scris o carte de dezvoltare personala!

Prima oara a inceput sa scrie in adolescenta apoi si-a transformat treptat hobby-ul in realitate. A scris doi ani la o carte pe care a lansat-o cu o luna inainte de Craciun, chiar la Targul Gaudeamus, pe 25 Noiembrie. "Îndeplineste-ti visurile si planul tau cu tine” se numeste cartea scrisa de Nadine, in colaborare cu Editura For You.

Nadine, ai scris o carte de dezvoltare personala. De unde aceasta idee si cat reflecta ea din viata ta personala?
 
Ideea cartii, cumva, a venit la  6 ani, cand am intrat in casa de copii si  am simtit primele stari de confuzie, teama, nesiguranta si incertitudine. Aveam nevoie sa stiu cum sa scap, cum sa imi fac rost de bine, cum sa fac sa fie iar bine. Atunci se instala in mintea mea ideea de ghid, de manual al vietii. Ceva care sa depinda de mine, nu de cei din afara mea, pe care nu puteam conta.
Aceasta carte exact asta a devenit: Un manual de viata, un ghid care te scoate din nalucile mintii, te organizeaza si te pune pe drumul menit tie. Toata cartea are la baza viata mea personala; atat cat a fost nevoie pentru a argumenta si sublinia aspecte pe care le-am considerat relevante despre reusita, esec, oportunitati etc.  Imbinata cu cercetare din domeniul psihologiei, NLP, mindfulness si diverse alte studii care au la baza vointa, telurile, emotiile etc.


Este primul volum dintr-un lung sir de carti? Asta iti doresti sa faci pe mai departe?

Da. In planul vietii mele este scrisul. Am in lucru, deja, mai multe titluri, toate menite sa fortifice cititorul. Sa-i activeze uneltele care il vor ajuta sa se transforme pe sine cat si viata sa.

De ce ti-a luat doi ani sa scrii “Îndeplineste-ti visurile si planul tau cu tine”?

Am avut nevoie sa invat tot ce tine de scrisul unei carti: Capitole, titlu, structura, naratiune etc.
Sunt autodidacta in mai toate aspectele vietii mele. Cand vreau sa fac ceva anume, faptul ca nu stiu sa-l fac nu devine o piedica. Imi suflec manecile si incep studiul. Pe langa faptul ca a trebuit sa invat cum se scrie o carte, am avut nevoie si de multa cercetare stiintifica pentru a-mi argumenta teoriile, ideile si filozofia de viata pe care o promovez.


Ce ar trebui sa inteleaga oamenii dupa ce iti citesc cartea?

Ca viata lor poate fi construita si reconstruita, in orice moment si la orice varsta. la fel si cand vine vorba de ei insisi. Omul se poate construi si reconstrui pe sine dupa propria lege, in functie de planul sau de viata. Iar aceasta carte iti arata cum. Iar daca nu ai un plan de viata, te invata cum sa il faci.

Cum vezi viata la 40 de ani si cat de tare te-a schimbat acest prefix?
 
Mi-e bine cu mine si cu toate cate au fost si cate sunt.
Ma simt in siguranta cu mine. Am incredere in mine. Sunt prezenta in viata mea. De schimbat s-au schimbat multe. Ce imi place cel mai mult este ca am o mai mare acuratete in a interpreta si relationa cu lucrurile din afara mea ( oameni, situatii de viata etc).


Esti mai inteleapta acum?

Fara dar si poate. De asta iubesc inaintarea in varsta. Iubesc etatea datorita intelepciunii.


Cat timp ai pentru Noah, baietelul tau care este acum in primul an de scoala, si ce va place sa faceti cel mai mult impreuna?

Profesional, tot ce fac este 30% din cate am in plan sa fac, si asta pentru ca prefer sa investesc timpul in Noah. Suntem tot timpul impreuna, cu exceptia cand el este la scoala. Ne jucam pe xbox, gatim, facem echipe de dinozauri si pokemoni si dezvoltam batalii strategice. Vopsim mobila, ne jucam cu pisicile… Totul impreuna.


Iti mai doresti si alti copii? La un moment da ai spus ca trei copii te-ar implini!
 
Imi doresc, dar nu ma lasa inima sa ii aduc in societatea noastra. Traim vremuri stupide din punct de vedere politic. Vremuri nesigure. Nu stiu cum sa-l pregatesc pe Noah pentru societatea asta… Sunt foarte dezamagita de cum ne-am construit societatea romaneasca. Cine este parinte stie despre ce vorbesc.

Cum te vezi peste 10 ani? O scriitoare de succes?

Musai ! Scriitoare internationala si bestseller!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod