McQueen, filmul-cult despre designerul britanic rulează acum în România

McQueen, filmul dedicat creatorului de modă Lee Alexander McQueen a fost lansat în București, cu sălile pline. Filmul a deschis două evenimente cinematografice de prestigiu: Bucharest Fashion Film și Festival American Independent Film Festival. Distribuit de Atelier de Film și Argo Art în parteneriat cu Retina Film Production, filmul rulează în sălile din România din 12 aprilie și aduce spectatorilor o experiență cinematografică unică.

„Filmul a fost gândit de regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui pentru a fi vizionat în cinematografe, pe marile ecrane, pentru a putea urmări fiecare detaliu și pentru a înțelege spectacolul din creațiile designerului. Filmul te ține cu sufletul la gură până la final, chiar dacă știi deznodământul. Deși este un film despre lumea modei, este accesibil și apreciat și de cei care nu au legătura cu aceasta, și care acum, prin film, îl descoperă pe Lee. McQueen te face să apreciezi mai mult viața, ceea ce ai, să înțelegi că nu vei fi neapărat mai fericit când îți vei atinge țelurile în carieră sau când vei ajunge în top, ci că partea frumoasă a vieții e călătoria până acolo și oamenii care îți sunt alături. Atât timp cât spectatorii ies cu o emotie, filmul și-a atins scopul”, a declarat Gabriela Suciu, fondator Atelier de Film, într-un interviu.

Nominalizările la Premiile BAFTA (pentru cel mai bun documentar și pentru cel mai bun film britanic), la Tribeca Film Festival și la multe alte festivaluri din întreaga lume confirmă valoarea acestui film declarat de presa internațională drept „un tribut vizual spectaculos dedicat creației lui McQueen și o poveste profund emoționantă a destinului din spate.” (Variety)

„Nimic din istoria modei nu egalează starea de grație a show-urilor lui McQueen. El reprezintă tot ceea este mai bogat, mai poetic, mai dens și mai creativ în moda ultimilor zeci de ani. Dacă ați fi trăit unul singur dintre show-urile sale, v-ar fi marcat existența. Nimic nu poate fi comparat cu ceea ce trăiești în universul McQueen” a spus, la premiera filmului, Alin Gălătescu, analist de modă.

În București, filmul a fost primit cu entuziasm de publicul care a așteptat cu nerăbdare această epopee despre viața celui mai inovator designer al generației sale. Celebru pentru modelele sale vestimentare autentice și show-urile incendiare, Alexander McQueen este considerat o legendă care a descătușat energiile creatoare ale industriei modei.   
„McQueen” ne-a arătat pasiunea și încrederea unui artist care a rămas mereu fidel viziunii sale. Viața i-a adus frustrări și dezamăgiri dar arta lui nu l-a părăsit niciodată. Are acea frumusețe care transcede limitele. ” (Georgiana Dumitru)

„Este un film pentru pasionații de cinema, de artă și de haute couture, pentru cei care caută o provocare intelectuală care să le elibereze creativitatea, pentru cei care se inspiră din destinele geniilor vizionare. E o experiență intimă, personală. Trezește ceva în tine. E mai mult decât un subiect de conversație, e un motiv de introspecție.”
(Ada Lungu)

Andreea Buga, manager Argo Art a declarat, după premieră: „Reacțiile care au invadat rețelele sociale după vizionarea filmului conduc la concluzia că, asemeneni show-urilor lui Alexander McQueen, filmul trezește emoții profunde, este copleșitor și totuși, pozitiv, puternic dar nu sumbru, pe scurt, o capodoperă narativă care inspiră. Este o celebrare a energiei creatoare, a depășirii limitelor și a aspirației către originalitate.”

Filmul prezintă toate defileele emblematice ale lui Alexander McQueen, articulate cu măiestrie și adevăr de regizorii Ian Bonhôte și Peter Ettedgui într-o poveste despre un destin unic, despre talent, modă, geniu și inovație.

Parteneri oficiali ai lansării: Conceptual Lab by Theo Nissim, No1 Rosemary Water, Swarovski Professional, Point, Maria Andrei, Avanpremiere by Alin Galatescu, Techir Cosmetics, Atelier Isabelle Vijiiac, Studio Cabal, Bucharest Fashion Film Festival, Confederatia Nationala pentru Antreprenoriat Feminin, British Council, Despotiko, V Fair, Box Office Locations, ifMagic, En Rose, Butterfly Trading, The Magic Butterfly, Universal Robots, Robots Net, Skull Films, Laura Olaru, Cleoqs Art, Tria Alfa, Rhea Costa, UNATC, Sparki Studio.Parteneri media: Harper’s Bazaar, Cinemagia, Sub25, Metropotam, Q Magazine, eva.ro, Films in Frame.

McQueen este distribuit din 12 aprilie în 32 de săli din peste 20 de orașe. Lista proiecțiilor se găsește aici.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ZBrZcPHPcRU; Facebook: https://www.facebook.com/McQueen.filmul/
Instagram: www.instagram.com/mcqueen_filmul/ .

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod