Zacusca, gustarea de post preferată a românilor

Câte gospodine și bucătării, atâtea sortimente de zacuscă și obiceiuri de a o prepara. Ceea ce rămâne însă constant trebuie să fie mereu gustul autentic și delicios! Zacusca este gustarea din legume cea mai apreciată de către noi, românii; și o savurăm cu plăcere, în toate variantele ei, mai ales în zilele de post

Așa că nu întâmplător Topoloveni a gătit și pregătit pentru români cele mai diferite și mai delicioase sortimente de zacuscă, pline de gust și de aromă.

Secrete
Învăţând de la natură, fiecare persoană care lucrează în imensele bucătării de la Topoloveni nu mai are grijă doar de ce bunătăți pune pe masa familiei sale, ci și de gusturile autentice care ajung pe mesele unei ţări întregi de familii. Zi de zi, bucătarii Topoloveni iau cele mai de preţ și mai bune bogăţii naturale şi le transformă în Bunătăţi de Topoloveni, urmând două principii simple:

Topoloveni gătește doar cu ingrediente proaspete, locale, niciodată cu chimicale.

De ce să stricăm ce e bun cu E-uri, arome artificiale, aditivi sau conservanți? Prepară ce ne-a dat natura mai bun și mai sănătos, fără nimic altceva!


Poate că pare de la sine înțeles că mâncarea conservată doar se fierbe, dar nu toate conservele sunt făcute la fel. Ca să simți că mănânci, mâncarea trebuie să fie gătită, nu e suficient să fie doar fiartă. Numai gândește-te ce diferență de gust e între gătit și fiert! Așa că niciodată Topoloveni nu va fierbe ingredientele la final, odată cu sterilizarea.

La Topoloveni, mai întâi se gătește și abia apoi se conservă prin sterilizare, o metodă ce dă gust măncării și permite evitarea folosiri conservanților din produsul final.

Re
țeta gustului bun
Pentru brandul Topoloveni, zacusca este foarte importantă și este tratată cu multă atenție, așa încât s-a dezvoltat o adevarată “Zacuscultură de Topoloveni”, ce are propriile ei legi, niciodată încălcate:
Prima lege a zacusculturii: Bunătate de ingrediente, bunătate de mâncare.
Întregul sezon sunt alese numai cele mai bune legume, vinete și ardei proaspeti, din recolta locală; iar zacusca se prepară doar din ce ne-a dat natura, fără nimic altceva.


A doua lege: Zacuscă gătită, nu doar fiartă.

Căci nu toate zacuștile sunt egale. La Topoloveni, ca să simți că mănânci natural și să te bucuri de ceea ce guști, vinetele și ardeii sunt copți direct pe flacară, iar apoi totul este gătit laolaltă cu ceapa și morcovul călit, pentru ca să se întrepătrundă bine aromele. Gusturile se discută, însă gustul delicios și autentic de copt si de gătit nu se discută niciodată! Zacusca Topoloveni nu se va face doar fierbând legumele, ci întâi se gătește, apoi se conservă prin fierbere la temperatură înaltă, ceea ce permite păstrarea mâncării pentru mult timp chiar și fără aditivi și conservanți.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod