Tabăra care îmbină utilul cu plăcutul

Vacanța de vară înseamnă mult timp liber pentru copii, iar o cale de a le ocupa util și plăcut acest timp o reprezintă taberele. Ele reprezintă o nouă experiență pentru copii și un mod perfect de a le ocupa (eficient) timpul.
Taberele Coolturale BookLand le permit copiilor să își facă noi prieteni, dar și să întâlnească personalități marcante. Copiii trăiesc într-un cerc oarecum închis: familia, câțiva prieteni / colegi și profesori. În tabără, ei își petrec timpul cu un grup mai mare de covârstnici, îsi creează noi relații și noi repere educaționalo-motivaționale.

Iată câteva motive pentru care Taberele Coolturale BookLand sunt mereu o opțiune excelentă de îmbinare a utilului cu plăcutul:

·         Activitatea fizică

Astăzi din ce în ce mai puțini copii fac sport sau înțeleg beneficiile activității fizice.
Majoritatea timpului îl petrec stând pe scaun, cu ochii în telefon, calculator, televizor și de multe ori activitatea fizică se rezumă la ora de sport de la școală. În tabără sportul este una dintre activitățile principale. Copiii își consumă energia jucându-se, practicând diverse sporturi de echipă sau plimbându-se, toate aceste activități fiind oportunități de mișcare.

·         Creșterea încrederii în sine

Fiind un altfel de mediu decât cel cu care s-au obișnuit copiii în viețile lor de zi cu zi, taberele le oferă acestora ocazia de a socializa, de a-și face prieteni noi și de a participa la diverse concursuri și activități.
Toate acestea oferă copiilor posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a excela în activitățile pe care le practică, având parte de reușite care le vor spori încrederea în ei înșiși.

·         Dezvoltarea anumitor abilități

Prin programe, taberele pun la dispoziția copiilor activități si cursuri care le sunt utile pentru a-și dezvolta abilitățile sportive, spiritul de aventură sau chiar talentele latente. Varietatea de activități îi ajută să descopere ce le place să facă și la ce activități se pricep cel mai bine.

·         Socializarea

Taberele sunt mediul perfect de interacțiune, comunicare și socializare.
Plecarea în tabără presupune formarea unei comunități, ai cărei membri trebuie să trăiască în același loc pentru câteva zile, trebuie să învețe să se respecte reciproc, să comunice și să lucreze împreună. Taberele susțin ideea de muncă în echipă și de comunicare, fiind un mediu propice socializării si dezvoltării unor noi relații de prietenie

·         Conectarea cu natura

În tabere copiii au prilejul de a se reconecta cu natura, practicand diverse activități. Aceasta este o schimbare față de stilul de viață obișnuit și are un efect benefic în ceea privește dezvoltarea armonioasă și sănătoasă a copiilor.

Orice copil ar trebui să se bucure de vară, iar o tabără ii oferă o experienţă de neuitat!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod