Pregatiri pentru sezonul rece!

Intarirea sistemului imunitar trebuie sa fie o prioritate atunci cand dorim sa avem o sanatate de fier, mai ales acum cand ne apropiem de sezonul rece.

 Pentru intarirea sistemului imunitar, 3 factori sunt importanti – exercitiile fizice, starea psihica si alimentatia.Sistemul imunitar are un rol foarte important in organism pentru ca lupta impotriva “invadatorilor” straini (bacterii patogene si virusi) si distruge celulele canceroase atunci cand acestea apar. Abilitatea de a interactiona cu mediul inconjurator si de a ne mentine sanatatea este strict dependenta de buna functionare a sistemului imunitar. S-a dovedit ca o nutritie axata pe alimente de proasta calitate implica un risc crescut de infectii, vindecari intarziate si creste sensibilitatea la simptomele si complicatiile de disfunctie a sistemului imunitar.

Dieta sanatoasa este in acelasi timp dieta pentru intarirea sistemului imunitar. Stiinta medicala a stabilit ca unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru intarirea sistemului imunitar este sa ne asiguram o buna nutritie. Dar care sunt alimentele care intaresc sistemul imunitar slabit?


Acizii grasi esentiali precum cei ce pot fi asimilati din pestele de apa rece sau acizii grasi monosaturati cum sunt cei din uleiul de masline ne ajuta sa avem celule gastro-intestinale sanatoase. Nu in ultimul rand, alimentele bogate in fibre precum fructele si legumele proaspete ajuta la intarirea sistemului imunitar slabit sau la mentinerea sanatatii.

Uleiul de masline este un „suc” natural care păstrează intactă aroma, gustul, vitaminele şi proprietăţile fructelor măslinului. Uleiul de măsline este singurul ulei vegetal care poate fi consumat imediat dupa stoarcerea fructelor. Beneficiile importante pe care le are uleiul de măsline constau în faptul că acesta este bogat în acizi graşi monosaturaţi şi antioxidanţi.
 
Monini va ofera o gama larga de uleiuri de masline extravirgine. Produsele de baza raman Monini Classico, Monini Delicato si Monini GranFruttato.


Monini Classico este uleiul de masline extra virgin renumit pentru aroma sa consecventa.

Este recomandat pentru o mare varietate de utilizari in care intr-adevar completeaza orice fel de mancare.
Este indicat pentru toate utilizarile in bucatarie : sosuri, fripturi, garnituri.


Monini Delicato cu aroma sa fina si suava, este alternativa recomandata de specialistii in gastronomie celor care nu sunt obisnuiti cu gustul pronuntat al uleiului de masline extra virgin. In bucatarie este un ideal si versatil dressing, fiind utilizat la legume fierte si crude, sosuri, supe, fripturi si salate.
Monini GranFruttato - Gustul distinct, picant se datoreaza continutului bogat de polifenoli si antioxidanti carora medicina moderna le atribuie un rol fundamental in apararea organismului impotriva imbatranirii celulelor.

Este recomandat a fi utilizat in stare proaspata pe „bruschetta“, salate, legume fierte.
 
Monini o alegere savuroasa si sanatoasa!


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod