Locul cu peste 200 de nationalitati si cu un parc cât 28 de terenuri de fotbal

Considerat a fi una dintre destinațiile turistice de top ale lumii, Dubaiul are câte ceva de oferit pentru toată lumea. Indiferent că vorbim despre admirarea arhitecturii futuriste a orașului, explorarea cartierelor sale artistice sau savurarea unei aventuri gastronomice în numeroasele sale localuri, Dubai a atras 88,2 milioane de pasageri care au trecut prin Aeroportul Internațional Dubai în 2017!

Oricat de incredibil ar parea, daca analizam, aceasta destinatie turistica in cifre ofera date dintre cele mai inedite.


200+ - Numărul de naționalități diferite care locuiesc în acelasi loc

Încă de la începuturile sale, când era un simplu port comercial, până la transformarea sa într-una dintre destinațiile de top ale lumii, Dubaiul a primit cu brațele deschise oamenii de toate naționalitățile care au ales să trăiască și să lucreze în oraș. Acum, Dubai găzduiește peste 200 de naționalități diferite.

139.350 metri pătrați - Suprafața unui parc de distractii
 
IMG Worlds of Adventure este cel mai mare parc tematic acoperit din lume, având o suprafață mai mare decât 28 de terenuri de fotbal.

Parcul este împărțit în cinci zone tematice diferite, dotate cu 17 atracții diferite care sunt potrivite atât pentru cei tineri, cât și pentru cei cu suflet tânăr!

15 - Numărul galeriilor de artă situate DOAR PE 1 bulevard!

Este vorba despre Bulevardul Alserkal. Situat în zona industrială Al Quoz, Bulevardul Alserkal este cel mai important centru cultural și de artă din regiune, găzduind 30 de spații creative, 15 galerii contemporane de top, un muzeu privat și o fundație. A fost înființat în 2007 pentru a încuraja și a susține înfloritoarea scenă artistică contemporană din regiune.


2000+ - Numărul de restaurante


Amestecul divers de culturi din Dubai a inspirat o scenă gastronomică la fel de variată precum populația sa cosmopolită; de la restaurante de lux care servesc preparate haute cuisine, la bijuterii ascunse populare de zeci de ani printre localnici până la standuri de mâncare stradală proaspăt deschise, există câte ceva pentru fiecare gust și buget.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod