Janssen România aniversează 25 de ani de existență pe piața farmaceutică locală

Janssen, companie farmaceutică a Johnson&Johnson Romania, aniversează 25 de ani de prezență pe plan local, fiind una dintre primele companii multinaţionale care şi-au deschis biroul în ţara noastră.
Cu un portofoliu local de peste 30 de medicamente inovatoare, compania Janssen are un rol semnificativ în dezvoltarea medicamentelor de nouă generație, cât și în identificarea şi crearea soluțiilor concrete pentru a facilita accesul pacienților români la acestea.

„În cei 25 de ani de prezență în România am evoluat către un model de business dezvoltat, odată cu nevoile pacienților şi cu dinamismul industriei în care acţionăm. În continuare, ne uităm spre viitor și spre soluții aplicate pentru managementul sănătății, la bunele practici care au dat rezultate la nivel internaţional, în contexte similare cu cel al României. Astfel, susținem un model de promovare a inovației și a acccesului pacienților la medicamente inovatoare, bazat pe 3 soluții concrete: parteneriatele public-private în domeniul sănătăţii, dezvoltarea schemelor de acces facilitat și principiul prețului nereglementat”, a declarat Christian Rodseth, Managing Director al Janssen România.

Primele medicamente inovatoare, cu care Janssen a intrat pe piața din România în anul 1993, au fost adresate schizofreniei, anemiei asociate insuficienţei renale cronice, compania lansând şi primul antimicotic sistemic.


În 2018, portofoliul local al companiei cuprinde peste 30 de medicamente inovatoare care se adresează unora dintre cele mai grave afecţiuni precum cancere ale sângelui (leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu, limfom cu celule de manta), cancer de prostată, schizofrenie, psoriazis, tuberculoză şi HIV/SIDA.
Mai mult decât atât, 11 produse din portofoliul global al Janssen sunt incluse de Organizația Mondială a Sănătății pe lista organizaţiei de medicamente esențiale pentru viață.

În anul 2017, Janssen a lansat „Împreună pentru fiecare zi de mâine”, o platformă locală de implicare în comunitate care cuprinde 3 direcţii principale de acţiune la nivel global ale  companiei: salvarea și îmbunătățirea vieților femeilor și copiilor, prevenirea afecțiunilor în rândul populațiilor vulnerabile și întărirea capacității personalului medical.


Platforma cuprinde peste 100 de proiecte desfășurate în perioada 2016-2018 cu scopul îmbunătățirii calității vieții românilor și care au demonstrat un real impact la nivelul societății, ajungând la un număr de peste 40.000 de beneficiari direcți.

În următorii ani, compania îşi va continua misiunea de a susține accesul pacienților la inovație și la medicamente la standarde europene, complementar cu proiecte de susţinere și de implicare în comunitatea locală.

„Cu ocazia aniversării a 25 de ani în România, ne-am luat un angajament care întăreşte misiunea companiei noastre din toți acești ani.
Astfel, suntem partenerul principal al unuia dintre proiectele de suflet - Swimathon București, o inițiativă pe care am îmbrățișat-o cu mult entuziasm inclusiv prin împlicare directă. Avem înscrise două echipe formate din colegi, care vor înota pentru a strânge fondurile necesare proiectului unei asociaţii de pacienţi înscrisă în competiţie. Atunci când implicarea vine de la oameni, dublată de suportul companiei, ne bucurăm de cea mai pură formă de ‘a face bine’”, spune Ioana Nainer Patients Engagement & Advocacy and CSR Lead, Janssen România.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod