Ela Crăciun te învață să faci acasă 3 rețete de înghețată fără zahăr

Ela Crăciun le prepară copiilor ei înghețată realizată în casă, din fructe proaspete, cu sau fără iaurt sau miere, care nu conține zahăr și este în același timp sănătoasă.

Vedeta TV povestește pe blogul ei cum a ajuns să prepare deserturile în casă și să nu mai cumpere de la magazin dulciuri pline de zahăr și ne exemplifică și trei rețete delicioase care sunt îndrăgite de cei mici.

„Încerc să îi feresc pe cei mici de dulciurile procesate din comerț, care au zahăr și tot felul de îndulcitori. Vara caut tot felul de alternative pentru a le prepara deserturi reci, delicioase și sănătoase. De cum se instalează căldura Alessia și Alex cer, de exemplu, înghețată non-stop.

În weekend i-am promis Alesiei că facem noi două îngheţată şi cred că m-a tocat câteva zile pe această temă.

Nu e greu de făcut, ba chiar nu îţi ia mai mult de 15 minute. Durează mai mult aşteptarea decât prepararea.

Pentru prima înghețată am folosit căpșuni și mango, câte două mâini din fiecare. Repet, puteți combina fructele dupa bunul plac. Nu este nevoie să adăugați deloc zahăr, pentru că această combinație de fructe este foarte dulce în mod natural.

La cea de-a doua înghețată folosim mai multe ingrediente: 100 ml iaurt grecesc gras, 50 ml frișcă lichidă, 1 linguriță extract de vanilie și puțină miere ori sirop de arțar care să substituie zahărul.
Odată ce ați făcut baza amestecând bine ingredientele în blender, puteți trece la a 2-a aromă. Eu am ales sucul de portocale și am obținut o aromă ușor acrișoară, dar totodată cremoasă.

Ultima pe care am facut-o, rainbow, este iar foarte simplu de făcut, însă felul în care arată este cu adevărat impresionant. Am folosit căpșuni, mango, kiwi și afine. După ce am blenduit bine fructele, am adăugat câte o lingură din fiecare amestec până când am umplut formele. Și pentru această rețetă puteți folosi orice fruct preferați.
Rezultatul o să fie sigur pe placul oricui!", mărturisește Ela Crăciun în înregistrarea video postată pe blogul ei, www.elacraciun.ro.

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod