Domn din cap până-n picioare

Mulți dintre noi au obiceiul de a își compune ținuta în grabă, fără să se gândească la toate detaliile. Șosetele, de exemplu, reprezintă accesorii importante, dar de multe ori neglijate, mai ales de către bărbați. Acestea sunt un element definitoriu, care complează ținuta și transmit un mesaj vizual, te pot scoate în evidență sau pot ruina un outfit în funcție de priceperea cu care le-ai integrat în ansamblul vestimentar.
Îmbinarea ținutei cu șosetele se realizează în funcție de ocazie, de lungimea pantalonilor, de culori, forme sau texturi. Regulile de asortare sunt esențiale, iar potrivirile de culoare sau textură țin de estetica frumosului. Pentru că varietatea accesoriilor masculine nu este prea ofertantă, șosetele devin o piesă importantă, nelipsită din ținutele bărbaților. În consecință, regulile sunt mult mai stricte pentru domni.    

Dacă ești o persoană nonconformistă și îți dorești să fii în centrul atenției, poți opta și pentru contraste puternice. Anotimpul cald este cel mai potrivit ca să aduci puțină culoare în ținutele tale, să lărgești paleta cromatică și să elimini rigoarea șosetelor negre și bleumarin nelipsite în sezonul rece.
Dacă ții cont de câteva reguli și alegi o pereche de șosete de calitate cum sunt cele de la Ciserom, vei puncta cu succes la capitolul stil. Ține cont de contraste și asortează-te cu stil. Dacă ai pantaloni verzi, nu alege o pereche de șosete în aceeași culoare, ci o nuanță complementară. În schimb, dacă porți haine în culori închise, ar fi mai bine să păstrezi intensitatea nuanțelor asemănătoare la toate piesele vestimentare. Așadar, nu alege șosete într-o culoare puternică, deschisă, care vor crea un constrast deranjant.  

În același timp, evită culorile stridente la ținutele business sau evenimentele formale, care cer șosete pe măsură.
Dacă îți dorești totuși o pată de culoare, alege imprimeurile clasice sau nuanțele pastel, pe care le poți folosi ca o zonă tampon între pantalon și pantof. În schimb, ținutele casual sunt mult mai permisive, așa că poți face apel la imaginație și alege cele mai surprinzătoare combinații. Dacă nu ești încă pregătit să ieși din zona ta de confort, limitează-te la modelele mai „cuminți’’. Alege o pereche de sosete cu dungi sau carouri, care reprezintă variante sigure.

Trebuie să știi că șosetele se asortează cu pantalonii, nu cu pantofii. Excepție fac pantalonii albi, când este recomandat să optezi pentru o nuanță apropiată de cea a pantofului.
Ține minte că șosetele albe pot fi purtate doar în ținutele sport! O altă excepție se aplică în cazul pantalonilor scurți, când asortarea se face tot la culoarea pantofilor.

Ai grijă și la textură, nu numai la culoare! Șosetele groase vor fi purtate la o pereche de pantaloni din lână, tweed, sau denim, cu ghete sau bocanci. Pentru pantofii eleganți vei alege doar șosete subțiri, cu textură fină. O altă regulă de asortare interzice purtarea lor în sandale.  Șosetele trebuie să fie ceva mai lungi, pentru a acoperi pielea piciorului chiar și atunci când stai așezat. În afară de faptul că este inestetic să ți se vadă pielea piciorului, poți risca și să distragi atenția interlocutorilor de la subiectul discuției.
Un amănunt la fel de important este să alegi șosete de calitate, cu o elasticitate bună, care vor sta întinse pe picior.   
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod