De ce plânge și cum îl liniștesc?

Plânsul bebelușului este modul lui de a comunica și de a transmite diferite nevoi, emoții sau dorințe. Poate fi foarte stresant atunci când nu știi să-l interpretezi, dar în timp vei începe să-ți dai seama ce încearcă să-ți spună și cum să îi anticipezi nevoile.
Laptele matern potolește foamea

Atunci când bebelușul plânge, cel mai simplu este să verifici dacă nu cumva îi este foame și, apoi, să te gândești la alte cauze. Ideal ar fi să îl hrănești înainte să înceapă să plângă, dar pentru asta trebuie să recunoști semnele: cel mic se agită, plescăie buzele, își duce mânuțele la gură și se întoarce după sânul tău atunci când îl iei în brațe. Lasă bebelușul să sugă la sân până îl golește complet, pentru că la început laptele este mai diluat și abia spre golirea sânului, acesta devine mai consistent și hrănitor.

Iritația de scutec, prevenție și tratament

Scutecul umed este o altă cauză de proteste zgomotoase. Dincolo de schimbarea la timp a acestuia, care este deosebit de importantă, este la fel de important să folosești produse care previn apariția iritațiilor.
Bepanthen Unguent este foarte eficient în protejarea pielii împotriva cauzelor iritației de scutec datorită protecției ridicate pe care o oferă, a componentei hipoalergenice și a lipsei compușilor chimici toxici. Prin intermediul lanolinei, Bepanthen Unguent asigură acțiunea exterioară, amplificând funcția de barieră naturală a pielii, în timp ce prin componenta activă pantenol (pro-vitamina B5) acționează din interior și accelerează procesul de vindecare.

Copiii simt nevoia de socializare

Copiii au nevoie de socializare și de multă afecțiune, așa că plânsul poate fi un mod al celui mic de a-ți spune că se simte singur și vrea să îi vorbești, să îl ții în brațe sau să îl alinți. Bebelușii de câteva luni se liniștesc dacă văd fața părinților sau dacă le aud vocea, în timp ce nou-născuții au nevoie de contact fizic pentru a se simți în siguranță.
Atingerile sunt cel mai bun mijloc de relaționare cu bebelușul, așa că un pupic sau o îmbrățișare îl poate liniști imediat. Ia-l în brațe, mângâie-l, masează-l ușor pe spate sau abdomen, cântă-i și vorbește-i pe un ton blând.  

Frigul sau căldura excesivă îi afectează pe cei mici

Bebelușii au nevoie de o temperatură potrivită pentru a se simți confortabil. Atunci când îl scoți din băiță, îi schimbi scutecul sau îl cureți cu un șervețel umed, cel mic poate simți o senzație de răcoare pe piele și va începe să plângă. În acest caz, trebuie să înveți să îl îmbraci mai repede și să îi schimbi scutecul în timp record. Nu îl îmbrăca nici prea gros, din dorința de a-l proteja. Dacă ceafa și burtica sunt fierbinți sau transpirate, vei ști că trebuie să îl schimbi în haine mai subțiri.
Organismul celui mic nu are încă mecanismul de termoreglare fixat, așa că trebuie să îi verifici temperatura în mod constant.

O zi agitată cere o repriză lungă de somn

Cei mici pot deveni iritabili din cauza oboselii acumulate la sfârșitul unei zile cu mult zgomot, agitație, lumină excesivă și aglomerație. Dacă observi că puiul tău își pierde interesul pentru jucării și nu mai răspunde la încercările adulților de a-i câștiga atenția, începe să caște și să plângă, încearcă să închidă ochii și să întoarcă capul, atunci este momentul să-l duci în camera lui, să îl așezi în pătuț și să îl legeni până adoarme.    

Colicile, o cauză frecventă a plânsului

Colicile sugarului reprezintă una dintre cele mai comune cauze ale plânsului.
Copilul devine agitat, începe să țipe, își încordează membrele și abdomenul și se înroșește la față. De obicei, aceste episoade se produc în același moment al zilei, după-amiaza târziu sau seara. Colicile se instalează în primele săptămâni de viață și dispar, în cele mai multe cazuri, după vârsta de 3 luni. Încearcă să-l calmezi balansându-l ușor într-un leagăn sau scăunel special, masează-l pe burtică, fă-i o baie caldă și învelește-l într-o pătură moale. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod