5 motive pentru care este bine sa externalizezi serviciile IT

Sa ai propriul business reprezinta una dintre cele mai mari provocari ale carierei, dar de departe si cea care in timp iti va oferi cele mai multe satisfactii profesionale. Unii dintre noi suntem nascuti antreprenori, altii nu, insa exista cateva secrete care sa ne ajute sa evoluam si sa ne crestem afacerea indiferent daca facem parte din prima sau din a doua categorie.

"Am trait si eu aceasta experienta la randul meu cand am trecut si eu de partea cealalta baricadei si am apelat la externalizare. Rezolv IT, a implinit de curand 12 ani ani de zile si a adunat deja in echipa un numar de 30 de profesionisti care ofera servicii IT si solutii personalizate care ajuta la dezvoltarea afacerilor mici si mijlocii. Din propria experienta stiu clar ca pe masura ce te focusezi pe cresterea propriei companii, va trebui de asemenea sa gestionezi eficient si anumite functii si situatii care nu fac parte din core businessul tau, dar fara de compania nu ar putea exista si functiona asa cum iti doresti si speri." ne-a spus Mihai Iancu, CEO Rezolv IT.

Si daca te intrebi cand este momentul sa externalizezi serviciile de IT, echipa Rezolv IT ne raspunde:

1.    Daca nu esti experimentat in acest domeniu si vrei sa fii convins ca primesti cele mai bune rezultate posibile in timpul dat sau la problema aparuta. Rezolv IT lucreaza 24 din 24 de ore, 7 zile pe saptamana, oferind un suport non-stop si siguranta ca te vom ajuta sa iti rezolvi problemele imediat.

2.    Daca vrei sa reduci riscurile. Fiecare business implica o anumita doza de risc pe care fiecare antreprenor sau business leader trebuie sa si-o asume: costuri operationale,  noi legi fiscale, conditii de piata volatile, implementare de noi tehnologii, etc. Prin externalizarea serviciilor iti protejezi business-ul si transferi riscurile la o companie cu expertiza in domeniu, aceasta avand experienta necesare pentru a minimiza aceste riscuri.

De exemplu majoritatea business-urilor mici si mijlocii isi externalizeaza serviciile de contabilitate, tocmai pentru a minimiza riscul. In plus, fie ca vorbim de investiiti in echipamente, fie de angajarea de personal, externalizarea serviciilor vine cu un cost mult mai mic, fiind posibil sa reduci costurile cu pana la 80%.

3.    Daca ai nevoie de know-how in implementarea unor noi tehnologii sau a unor noi servicii. Odata cu cresterea companiei, nevoile de organizare si monitorizare a activitati precum si accesul la informatiile necesare in luarea deciziilor, cresc exponential.  Externalizarea aduce o perspectiva proaspata din partea unor consultati care au capacitatea de a avea o vedere de ansamblu si care vor ajuta la cresterea serviciului sau implementarea celei mai bune tehnologii.


4.    Daca iti doresti un avantaj competitiv fata de concurenta. Cand compania este mica sau mijlocie si nu se poate lupta cu marii jucatori apelarea la o serie de consultanti si parteneri externi ajuta crearea unei imagini bune. In plus, exista astfel siguranta ca in functie de fiecare nou proiect mare luat in gestiune compania va putea sa duca la bun sfarsit contractul si chiar sa exceleze in atingerea obiectivelor. Costurile mai mici, eficienta, mobilitatea si flexibilitatea companiei vor face din ea un competitor puternic, chiar si pentru firmele mult mai mari.

5.    Daca este vorba de un proiect punctual, dar care ar putea avea consecinte si pe termen lung. De cele mai multe ori proiectele necesare dezvoltarii unei firmei sunt proiecte punctuale, spre exemplu lansarea unui nou produs si organizarea unui eveniment, vine natural sa ne gandim sa externalizam organizarea evenimentului catre o companie de evenimente.
La fel se poate intampla si cu externalizarea serviciilor de IT.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod