mașina

Cum să îți pornești mașina când e frig afară: care sunt pașii corecți

Cum să îți pornești mașina corect când e frig afară: mulți șoferi nu știu aceste trucuri.
Venirea frigului poate pune probleme mari soferilor mai ales cand masina a stat nemiscata pentru o perioada indelungata in temperaturi negative. Frigul poate face ca pornirea autoturismului sa fie imposibila sau dificila, sau poate duce la deteriorarea motorului in timp.

Iata o serie de sfaturi si trucuri pe care trebuie sa le respecti atunci cand este frig afara:

De ce porneste masina greu cand e frig afara

Pornirea greoaie a autoturismelor la temperaturi scazute poate fi provocata de mai multe cauze.
Un prim motiv ar putea fi bateria, care la frig nu mai are deloc acelasi randament. Chiar si bateriile noi sunt afectate de frig, cele uzate sunt cu atat mai mult expuse problemelor.

Un alt motiv din cauza caruia masinile pornesc greu in frig ar putea fi uleiul. Uleiul de motor isi schimba vascozitatea in functie de temperatura. Daca in masina a fost pus un ulei care nu este adecvat temperaturilor scazute, acesta ar putea deveni mult prea vascos, iar pornirea motorului va fi astfel ingreunata.

O alta problema pe care o pot intampina masinile iarna, si care poate afecta pornirea lor, o reprezinta o eventuala contaminare a sistemului de alimentare cu apa.
Daca apa patrunde in aceste conducte, la temperaturi negative ea ingheata si poate provoca blocarea lor.

Combustibilul va fi astfel impiedicat sa ajunga la motor, iar pornirea se va face mai greoi.

Ce sa faci ca sa pornesti masina cand e frig afara


O pornire corecta a masinii implica respectarea unei serii de pasi. In primul rand, mai ales daca stii ca bateria ta e trecuta de prima tinerete, inainte de a porni motorul asigura-te ca opresti toti consumatorii posibili. Aerul conditionat, aeroterma, farurile, radioul sau orice unitate multimedia ar trebui sa fie inchise pentru a ajuta bateria la pornire.

In al doilea rand, inainte de a actiona demarorul, lasa computerul de bord sa termine de facut toate verificarile necesare; mai exact, asteapta sa se stinga toti martorii din bord.
Daca ai masina diesel, camera de ardere este incalzita in prealabil de o bujie incandescenta. Asteapta ca si martorul care indica functionarea ei sa se stinga complet. Citeste continuarea pe kanald!
kanaldro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod