Sănătate. 6 mituri despre aparatele dentare. Cât de mult te ajută?




Mitul  4. După ce scoatem aparatul, dinții se strâmbă la loc


Rezultatele obținute în urma tratamentului ortodontic se păstrează dacă purtăm un dispozitiv de contenție (gutieră, retainer colat) pentru o perioadă (diferită pentru fiecare pacient), deoarece dinții au nevoie de timp pentru a se fixa în os în noua poziție. Gutiera este transparentă, comodă și ușor de purtat, iar pacientul se obișnuiește foarte ușor cu ea.


Mitul 5. Aparatul dentar este inestetic


Există aparate dentare foarte puțin vizibile, precum cele cu bracketuri ceramice sau de safir și aparate invizibile, precum cele linguale. Însă aparatul dentar a devenit o modă printre adulți și copii, fiind un semn al respectului și preocupării de sine.
Foarte frecvent cerute de copii sunt elasticele colorate care se schimbă la fiecare control. Au apărut chiar și bracketuri în formă de inimioară, Hello Kitty, stea, care le fac foarte atractive pentru copii.


Mitul 6. Dacă dinții de lapte sunt frumos aliniați și dinții permanenți vor fi la fel


Dinții permanenți pot ieși înghesuiți, deoarece alimentația din ce în ce mai mult procesată împiedică dezvoltarea oaselor maxilare. Nu mai consumăm suficient de multe legume și fructe proaspete, care să stimuleze dezvoltarea oaselor.
Între 4 și 6 ani, dinții de lapte perfect aliniați ai unui copil care probabil nu va avea nevoie de aparat dentar se vor spația (se răresc), semn că oasele cresc pentru a pregăti locul pentru erupția dinților permanenți. Dacă acest fenomen (diastemizare) nu apare, dinții micuți de lapte vor fi înlocuiți de dinți mari, înghesuiți.

Nu uitați că o consultație la medicul specialist ortodont va clarifica multe dintre nelămuririle legate de aparat, dar mai ales va descoperi și trata orice problemă ortodontică din timp.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod