Vor fi schimbate reglementarile privind consumul de tutun

Pachetele care contin produse din tutun, care nu se fumeaza vor avea din iulie 2008 un avertisment precum: "Acest produs din tutun poate sa dauneze sanatatii tale si sa provoace dependenta" si va acoperi cel putin 30% din aria externa a suprafetei pe care este tiparit.
Ministerul Sanatatii lucreaza, in prezent, la un proiect de Ordonanta pentru modificarea si completarea legii privind prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Oficialii din Sanatate spun ca in urma consulatarilor cu reprezentantii Comisiei Europene au fost constatate neconcordanta intre aceasta lege si textul Directiei Parlamentului European Si a consililului Uniunii Europene privind armonizarea dispozitiilor legislative de regelementare sau administretive ale statelor membre cu privire la producerea, prezentarea si  vanzarea produselor din tutun.


Aceste modificari vor intre in vigoare incepand cu 1 iulie 2008. Astfel, pe pachetele care contin produse din tutun chenarul care inconjoara
avertismentul general, avertismentul aditional si continutul de gudron, de nicotina si de monoxid de carbon nu va fi inclus in suprafata alocata avertismentului, de 30%, 40% si respectiv 10%, iar dimensiunea acestuia va avea o grosime de aproximativ 4 mm.

Noul proiect mai prevede ca pentru pachetele cu produse din tutun avertismentele vor acoperi o arie de cel putin 22,5 cm patrati pe fiecare suprafata.

 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mokki pe 11 Dec 2007, 19:43
    Tigari

    De ce nu se desfiinteaza fabricile de tigari?

    0
    0

  • elena basescu pe 10 Dec 2007, 08:41
    Tigari

    Bani cheltuiti aiurea.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod