Vitaminele din complexul B sunt esentiale pentru dezvoltarea mentala a copiilor

In perioada gradinitei si a primilor ani de scoala, copiii trec prin schimbari remarcabile, de aceea mamicile trebuie sa se asigure ca le ofera copiilor o alimentatie corecta, aceasta fiind strans legata de activitatile fizice si mentale ale celor mici. Complexul de vitamine B se inscrie in categoria vitaminelor necesare pentru un sistem nervos sanatos.
Creativitatea este importanta pentru dezvoltarea copiilor intrucat ii incurajeaza sa se exprime liber si sa isi asume responsabilitatea pentru proiectele in care sunt implicati. Stimularea creativitatii ii indeamna pe cei mici sa incerce lucruri noi, sa adopte moduri diferite de gandire si sa aiba idei inovatoare. In plus, jocurile care antreneaza creativitatea la varste fragede determina abilitatea copiilor de a fi inventivi si mai tarziu si de a genera solutii eficiente in orice situatie.

"Complexul de vitamine B face parte din micronutrientii necesari pentru dezvoltarea sistemului nervos si influenteaza implicit performanta de memorare si concentrare, precum si creativitatea celor mici.
Important este ca mamicile sa cunoasca continutul in vitamine al tuturor alimentelor astfel incat sa alcatuiasca copilului mese echilibrate. Alimentatia zilnica a copiilor ar trebui sa includa o sursa de proteine, glucide, calciu, vitamine, mangneziu, si fier. Un pahar de lapte cu Nestle Nesquik cacao instant consumat dimineata asigura cel putin 15% din necesarul zilnic de vitamine B: B1, B3, B5, B6, B9"
, declara Elena Casapu, Market Nutritionist Nestle.
 
Complexul de vitamine B include vitaminele B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 si B12.  Vitaminele B1, B2 si B3 contribuie la producerea de energie la nivelul organismului, in plus vitamina B3 are un rol important si in mentinerea sanatatii sistemului nervos.
Sursele alimentare de vitamina B1 sunt cerealele, drojdia, portocalele, mazarea sau faina de secara, de vitamina B2 sunt laptele si produsele lactate, ficatul de vita, carnea de porc si ouale, iar vitamina B3 se gaseste in aproape toate alimentele.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod