Varicocelul, boala ce afecteaza testiculele

Cel mai frecvent apare la testiculul stang

Infertilitatea la barbati este cauzata, uneori, si de bolile pe care acestia le fac in adolescenta. Varicocelul, afectiune ale carei cauze nu sunt cunoscute, este una dintre bolile care maresc riscul de sterilitate masculina, dar, spun specialistii, nu reprezinta principala cauza.
Adolescenta, perioada optima de tratare a varicocelului
Varicocelul se intalneste frecvent la barbatii intre 15 si 25 de ani, este o afectiune asemanatoare varicelor de pe picioare si reprezinta o dilatare a vaselor de sange din canalul seminal al testiculelor (venele cresc, iar testiculele se micsoreaza).


Boala se manifesta frecvent pe partea stanga, unde sangele se scurge perpendicular, si nu direct, asa cum se intampla pe partea dreapta, in cele mai multe cazuri fiind afectat doar unul dintre testicule. Medicii urologi spun ca este de preferat ca aceasta boala sa fie descoperita si operata in adolescenta, pentru a inlatura pericolul aparitiei unor ghemuri de vene dilatate (tumori).
 

Comentarii (3)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Cristi Tanase doctor spitalul pe 8 Aug 2009, 12:37
    Buna ziua

    Domnule draga,operatia de varicocel este ce-a mai favorabila in cazul bolnavului,boala varicocel este o boala a venelor operatia nu face decat sa extirpe venele si sa regleze functile testicolului,netratata fiind cu trecerea anilor riscati sa va intalniti cu o problema mult mai grava numita tumoare',prin urmare e mai favorabil ca boala sa fie descoperita si extirpata decat sa va treziti cu alte probleme.Sanatate

    0
    0

  • anonim pe 28 Mai 2009, 13:09
    Atentie

    Nu recomand operatia de varicocel pentru ca o sa reapara iar si dupaia o sa umblii doar din operatie in operatie toata viata.. cunosc 2 persoane care au varicocel si s-au operat de o multime de ori si nici acum nu au scapat... mai bine traiesti cu el.. si am auzit ca nu toate formele de varicocel se pot opera.. adica este varicocel care nu afeteaza in nici un fel testiculul deci nu e necesara operatia..

    0
    0

  • gabriela pe 12 Ian 2007, 20:36
    boala copilariei

    sunt casatorita de noua ani si nu am ramas insarcinata niciodata, sotul meu cind avea 25 de ani a avut ureon si eu stiu ca cei ce fac aceasta boala a copilariei mai tirziu,nu mai pot avea copii,eu am pierdut orce speranta de a avea copii.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod