Copilul se alapteaza la san pana face un an

Nu credeti in doctorii de ocazie

Perioada optima de alaptare nu este nici de trei ani, dar nici de trei-patru luni, cum cred multe mame din Romania, ci de un an, precizeaza specialistii. Medicii spun ca acesta este intervalul optim pentru a asigura micutilor o imunitate crescuta, adica protectie impotriva bolilor si infectiilor. „Aproximativ 30-40% din romance au abandonat obiceiurile traditionale si au redus perioada de alaptare la trei-patru luni din cauza ca vor sa revina cat mai repede la serviciu”, spune dr.
Ergin Hagi Calil, ginecolog la Centrul Medical Romar.

Medicul recomanda femeilor sa faca eforturi pentru a alapta la san copiii macar pana la varsta de 6 luni. Laptele matern are un continut crescut de proteine si anticorpi ce permit organismului nou-nascutilor sa asimileze substantele de care acestia au nevoie pentru a se dezvolta sanatos. „La fel de importanta este si prezenta in acest lapte a hormonilor materni, care asigura copilului senzatia de liniste, siguranta si protectie”, adauga dr.
Calil. In strainatate, spun specialistii, perioada de alaptare naturala s-a redus deja la mai putin de trei-patru luni, printre putinele tari care sustin procesul de alaptare naturala ramanand cele nordice, cum ar fi Olanda, Norvegia si Suedia.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod