Vaccinati-va impotriva gripei!

Campania de vaccinare impotriva gripei ar trebui inceputa la 1 octombrie, pentru ca acest virus sa nu se manifeste ori sa declanseze forme severe ale bolii, a spus, ieri, prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" din Capitala. "Gripa se asteapta sa fie sub forma unei pandemii, cu o singura conditie: daca nu incepem sa vaccinam. Anul acesta, ne apropiem de 1 octombrie si inca nu avem vaccin antigripal, iar in decembrie sunt asteptate primele cazuri", a precizat Streinu-Cercel.

Potrivit expertilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), vaccinarea trebuie facuta in perioada preepidemica, respectiv octombrie-decembrie. In plus, desi OMS recomanda vaccinarea copiilor mai mari de sase luni si a femeilor gravide, medicii romani au retineri legate de imunizarea acestor doua categorii.
Ministerul Sanatatii nu a organizat inca licitatia nationala pentru achizitia vaccinului antigripal ce va fi acordat gratuit persoanelor la risc, dar autoritatile sanitare cred ca, si in aceste conditii, imunizarea ar putea incepe la timp, adica in 15 octombrie, la fel ca in 2004.
MS a lansat o comanda pentru aproximativ 1,2 milioane de doze de vaccin antigripal ce va fi distribuit gratuit cadrelor medico-sanitare, batranilor si copiilor aflati in institutiile de ocrotire, cat si varstnicilor cu grave probleme de sanatate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod