Cum pot fi vindecate afectiunile prostatei?

Asociatia Romana de Urologie (ARU) si Consiliul National al Prostatei au atras atentia, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate pe 15 septembrie (Ziua Europeana a Prostatei), asupra numeroaselor probleme pe care le comporta afectiunile specifice aparatului urinar.

Doctorul Radu Constantiniu, secretarul general al ARU, a precizat ca hipertrofia benigna de prostata (HBP) este o problema de sanatate publica, pentru ca, potrivit unui studiu, afecteaza 33 de milioane de barbati din intreaga lume.
Procedura de diagnostic include: ecografia, PSA (depistarea unui antigen prostatic ce diferentiaza adenomul de prostata de cancer) si urodinamica (determinarea fluxului urinar). Problema, arata dr. Constantiniu este ca PSA este o procedura extrem de importanta, dar care nu este efectuata decat foarte rar in Romania.

Prof. dr. Ioanel Sinescu (presedintele ARU) atrage atentia asupra inclinatiei a numerosi pacienti romani de a lua medicamente pe care le considera indicate fara a merge la medic, sperand ca astfel isi vor rezolva problema.
In realitate, efectul ar putea fi contrariu. "Multi pacienti recurg la Prostamol si Prostenal, produse carora li se face reclama la televizor, dar ulterior, nu numai ca simptomele acestora nu s-au ameliorat, ci s-au agravat, iar afectiunea a progresat", a afirmat prof. dr. Sinescu. Acesta a mentionat ca medicamentele respective pot fi incluse in tratament, dar numai cu avizul medicului. Daca pacientii primesc tratament medicamentos, impactul negativ al problemelor urinare asupra stilului de viata si asupra vietii de familie poate fi reversibil in majoritatea cazurilor.


Conf. dr. Valentin Ambert atrage insa atentia asupra faptului ca evaluarea pacientului de catre un medic specialist este foarte importanta, pentru a se face diferenta intre diverse afectiuni ale tractului urinar si cancer.

Sursa www.eva.ro
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • jucan vasile tel.026457842 pe 25 Feb 2006, 20:13
    dezamagire totala

    am 51ani am inceput sa am probleme cu prostata,si mergind la prof. dr. lucan de la cl. urologica din cluj m-a trimis la clinica d-lui,are niste preturi de te sperii.......daca vreti mai multe inf. cautatima si-o sa va spun,si nimeni nu ia m....i ????????? vai de noi

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod