Un sfert dintre romani sunt alergici



Unul din patru romani a avut cel putin o data in viata un puseu alergic. Alergiile au o influenta nefasta asupra organismului, deoarece scad calitatea somnului, puterea de concentrare si sunt un pericol pentru accidente la locul de munca.

Rinita alergica, astmul bronsic, dermatita atopica, urticaria, conjunctivita alergica si reactiile anafilactice sunt principalele afectiuni  alergice. "Important este sa nu tratam cu superficialitate aceste reactii alergice, ci sa le dam importanta cuvenita de la primele semne de manifestare.
Numai jumatate din pacienti beneficiaza de tratament adecvat. Aproximativ 2,5 milioane de persoane fac fata acestor manifestari fara un tratament de specialitate. Impactul poate fi grav", a declarat dr. Ioan Bradu Iamandescu, seful Clinicii de Alergologie de la Spitalul Colentina. Alergia este o afectiune cu larga raspandire la nivel mondial. Roger Emert, medic specialist alergolog de la New York, dezvaluie cateva trucuri pentru limitarea simptomelor alergiei: inceperea tratamentului inainte de intrarea in sezonul alergiilor, administrarea de antihistaminice nesedative, inchiderea ferestrelor mai ales in zilele cu vant, cand exista praf si polen, folosirea aerului conditionat pentru filtrarea aerului.
Medicii spun ca alergenii cei mai frecventi sunt: polenul, parul de animale, acarienii, mucegaiurile, componente ale unor alimente (lapte, oua, capsune, alune) sau substante chimice. Daca apare alergia, inseamna ca anticorpii reactioneaza impotriva substantelor care, in mod normal, sunt inofensive. Substantele chimice sunt eliberate atunci cand  suntem expusi la acesti alergeni.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod