Un pahar de vin pe zi creste riscul de cancer cu 10%

Toata lumea cunoaste zicala care spune ca este sanatos sa bei un pahar de vin zilnic. Se pare insa ca ultimele studii realizate de cercetatori demonstreaza exact contrariul.

Conform unui studiu realizat recent, persoanele care beau un pahar de vin sau o halba de bere pe zi, echivalentul a 15 grame de alcool, sunt cu 10% mai predispuse sa dezvolte cancer intestinal. Doua halbe pe zi sau doua pahare mari de vin, aproximativ 30 de grame de alcool, cresc riscul cu 25%, mai spune studiul. "Le recomandam femeilor sa consume mai putin de doua pahare pe zi iar barbatilor mai putin de trei", spune Lesley Walker, doctor expert in cancer.
In cadrul studiului, aproximativ 480.000 de persoane din zece tari europene au fost chestionate in legatura cu obiceiurile lor in consumul de bauturi alcoolice, iar rezultatele au fost publicate in publicatia "International Journal of Cancer". "Studiul arata cat se poate de clar: cu cat bei mai mult alcool, cu atat creste riscul sa faci cancer intestinal" spune profesorul Tim Key, cercetator epidemiologic in Anglia.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • mokki pe 26 Aug 2007, 16:23
    fara nimic...

    daca se face un studiu si se constata ca toti bolnavii de cancer au mancat paine, atunci painea declaseaza cancerul nu mai cred nimic din tot ce se publica un lucru e clar ca sa faci cancer trebuie sa ai o gena....nu o ai,esti fericit

    0
    0

  • Victoria Maria pe 5 Aug 2007, 17:41
    Fara alcool

    Sunt de acord ca alcoolul, chiar in cantitate mica, nu este indicat. Dar berea fara alcool are aceleasi efecte?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod