Cum sa nu te ingrasi in concediu: 5 reguli simple

Cand esti in concediu este foarte simplu sa renunti la tot si sa cazi intr-o stare de nepasare fata de propria silueta. Ce-ti mai pasa? Esti in concediu si meriti sa te rasfeti cu de toate, macar acum! Da, normal, insa cu putina atentie vei putea manca tot ce-ti doresti fara sa te ingrasi si sa nu mai incapi in haine la finalul concediului.

Un concediu nu este nicidecum momentul potrivit pentru o cura de slabire, insa nici nu trebuie sa adaugi kilograme in plus si sa-ti ingreunezi situatia la intoarcere. Asadar, tine cont de aceste 5 strategii simple, vei manca ce doresti si nu te vei ingrasa in concediu!


1. Planifica din timp un program de sport!


Un concediu sau o vacanta trebuie sa fie un moment prielnic pentru a face mai multa miscare. Acum ai timp berechet, nu te mai poti plange! Cand incepi sa-ti faci planul de concediu, opteaza pentru locurile care iti permit sa te antrenezi si sa te mentii in forma.

Tine minte ca miscarea fizica este asigurarea ta ca extra caloriile cu care te rasfeti nu se vor si depune.

Daca alergatul nu se numara printre sporturile tale preferate, alege locurile in care poti efectua plimbari lungi, sa faci ciclism, sa practici sporturi de apa, tenis, basket... Orice sport care te atrage, numai practica-l o ora pe zi!


2. Pregateste singur/a mancarea pentru drum!

Daca vei calatori cu trenul, avionul sau masina, pregateste din timp mancare sanatoasa pentru drum. Nu te baza nicidecum pe optiunile alimentare pe care le-ai putea gasi acolo sau in drumul tau spre destinatie.
Mananca sanatos inainte de a porni la drum si impacheteaza niste sandvisuri cu pui la gratar, rosii si paine integrala. De asemenea, nu uita fructele!


3. Mare atentie cand mananci in oras!

Mesele luate in oras pot constitui cea mai mare provocare pentru tine. Acasa stii exact ce ai pus in mancarea pe care ai preparat-o, insa in cazul in care mananci in oras nu mai poti sa fii foarte sigur/a de alimentele integrate in meniul ales. Solutia este sa comanzi carnea fiarta la abur sau preparata la gratar. Este simplu sa controlezi numarul caloriilor, daca stai departe de prajeli, grasimi si sucurile carbogazoase.



4. Rasfata-te, dar cu moderatie!

Daca te abtii de la toate poftele culinare care te pandesc nu mai ai absolut nicio satisfactie ca esti in concediu. Asa ca mai bine consuma-le, insa cu moderatie. De exemplu, daca ti se pune pata pe un desert delicios si stii foarte bine ca este plin de calorii, imparte-l cu cineva. Cu alcoolul te poti descurca daca il consumi cu moderatie si-l alternezi cu o bautura fara calorii, ca sa eviti deshidratarea. Astfel, si numarul caloriilor va fi mai redus. Poti opta pentru un sprit cu vin alb, vin sec, sampanie sau o bere fara alcool.



5. Portiile conteaza si in concediu!

Cu toate ca esti in concediu, limitarea portiilor te poate ajuta sa nu te ingrasi pana la intoarcere. Poti sa mananci portii mici si dese din ce vrei tu, insa nici sa nu-ti treaca prin cap sa mai ceri o extra portie. Daca nu ai incotro si trebuie sa petreci multe ore la masa cu prietenii, muta farfuriile cu mancare din fata ta si pastreaza paharul plin cu apa. Te va ajuta sa-ti controlezi mai bine tentatiile.

 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cristina popa pe 10 Aug 2007, 10:14
    SUPERRR

    A venit la fix acest mail,va multumesc! Peste cateva zile plec in concediu si chiar ma gandeam ce pot sa fac sa ma mentin?! Acum am aflat!!!

    0
    0

  • ANA pe 3 Aug 2007, 16:15
    CORECT

    TININD CONT DE CEEA CE MANANC, FACAND MISCARE AM REUSIT SA SLABESC 30 KG.IAR IN CONCEDIU NU RENUNT LA ACEST CONTROL.INTOTDEAUNA TREBUIE SA TE GANDESTI CE ANUME TE FACE FERICIT, DACA MANCAREA ESTE CEA CARE TE FACE FERICITA ATUNCI TREBUIE SA FACI MAI MULTA MISCARE

    0
    0

  • Rodica Ene pe 2 Aug 2007, 23:48
    Concediu si calorii in plus

    Sintem tentati sa gustam din delicioasele mincaruri exotice, sau cu alt specific decit al nostru. In situatia asta, marim durata timpului de facut un sport, de la o ora pe zi, la 2 ore!Este mai sigur, si impacam si "capra si varza!Adaug ca , daca veti gasi mere, pe unde calatoriti, mincati macar i mar pe zi--este numit "aspiratorul tubului digestiv', curata si elimina toxinele din mincare si asigura un tranzit confortabil, scutindu-ne de balonari si alte disconforturi.

    0
    0

  • nic pe 2 Aug 2007, 16:00
    nu mai cred in nimic

    am 47 ani si in ultimul timp m-am ingrasat cam mult.am incercat tot felul de retete de a slabi, si nu am reusit. Am mancat si numai legume fierte, dar nimic.Astept o eventuala parere la; nicoleta2509@yahoo.com

    0
    0

  • maya pe 2 Aug 2007, 13:19
    bere fara alcool in concediu???

    Toata lumea scrie ce vrea si numai tampenii!!! Cum sa bei bere fara alcool in concediu... doar ca sa nu te ingrasi? conduci masina??? Numai prostii scrii tu aici, si eu imi pierd timpul citind... .

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod