Un nou tratament pentru cancerul pulmonar

Va fi initiat studiul clinic de faza III pentru evaluarea compusului BIBW 2992 (Tovok) ca tratament de prima linie la pacientii diagnosticati cu cancer pulmonar cu celule non-mici (NSCLC) cu mutatii EGFR.
Boehringer Ingelheim a anuntat in cadrul celei de-a 13-a editii a World Conference on Lung Cancer (WCLC), organizata de Asociatia Internationala pentru Studiul Cancerului Pulmonar, initierea unui studiu clinic de faza III cu compusul BIBW 2992, ca tratament de prima linie la pacientii diagnosticati cu cancer pulmonar cu celule non-mici care au modificari ale receptorului factorului epidermal de crestere. BIBW 2992 (cu denumirea comerciala propusa de Tovok) este primul medicament administrat pe cale orala, inhibitor dual ireversibil de EGFR si HER2,1  care ajunge in faza III de cercetare pentru NSCLC.


Studiul LUX-Lung 3 va compara eficacitatea si siguranta monoterapiei cu BIBW 2992, fata de cea a chimioterapiei standard (cisplatin/pemetrexed) ca potential tratament de prima linie la pacientii NSCLC cu modificari EGFR.

"Studiul LUX-Lung 3, care analizeaza BIBW 2992 pentru pacientii cu modificari EGFR, va fi important deoarece astfel continuam sa le oferim pacientilor diagnosticati cu cancer pulmonar optiuni de tratament personalizate", a declarat James Yang, MD, PhD, profesor in cadrul Graduate Institute of Clinical Medicine si Graduate Institute of Clinical Pharmacy.
"BIBW 2992 este un inhibitor ireversibil al tirozin-kinazei1, al carui beneficiu clinic speram sa il confirmam in tratamentul pacientilor cu modificari EGFR".
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod