MS a suplimentat fondurile pentru programele nationale de sanatate

Ministerul Sanatatii si Casa Nationala de Asigurari de Sanatate au initiat demersurile necesare pentru redistribuirea fondurilor in cadrul programelor de sanatate, astfel incat bolnavii cronici care sufera de afectiuni oncologice, diabetice sau HIV/SIDA sa nu intampine probleme in primirea tratamentului gratuit.
Au fost suplimentate cu 180 milioane de lei programele de oncologie si diabet si boli de nutritie. Pentru programul de oncologie au fost transferate de la bugetul MS la Fondul Unic de Asigurari de Sanatate 120 milioane de lei, iar pentru cel de diabet 60 milioane de lei. De asemenea, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a realizat in aceste zile o echilibrare a bugetelor judetene pentru tratamentul bolnavilor de HIV/SIDA. Masura a tinut cont de necesitatea fiecarui centru, avand in vedere  migrarea bolnavilor de la un centru de tratament la altul.


In ceea ce priveste Programul de tratament al bolnavilor de HIV/SIDA, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a demarat deja pe SEAP licitatia nationala de achizitie a medicamentelor. Este pentru prima oara din 2003 cand se organizeaza o licitatie nationala pentru achizitionarea tratamentului necesar acestori bolnavi.

O astfel de modalitate de achizitie a fost ceruta autoritatilor  chiar de reprezentantii bolnavilor cronici si cei ai bolnavilor HIV/SIDA. La inceputul acestui an acestia  au solicitat autoritatilor organizarea de licitatii la nivel national si distribuirea medicamentelor prin farmaciile cu circuit inchis.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod