Un nou tratament care poate incetini dezvoltarea cancerului la san

O noua combinatie de tratamente se pare ca poate opri cresterea tumorii cancerului la san, conform oamenilor de stiinta.
Cercetatorii de la Universitatea Sheffield au obtinut rezultate uimitoare cand au studiat efectele a doua medicamente combinate. Echipa a combinat doxorubicina, (folosit in chimioterapie) si acidul zoledronic (pentru protectia oaselor).

Rezultatele studiului publicat un Jurnalul Institutului National de Cancer au aratat ca tratand cancerul de san cu doxorubicina urmat la 24 de ore de acid zoledronic poate opri aproape complet dezvoltarea tumorii.

"Rezultatele studiului arata ca pacientii pot obtine rezultate foarte bune daca aceste medicamente sunt administrate in aceasta ordine," declara Dr.
Ingunn Holen.  

"Rezultatele studiului sunt foarte incurajatoare si pot schimba metoda prin care sunt tratati pacientii care sufera de cancer la san. Vestea buna este ca aceste medicamente se afla deja pe piata si sunt foarte accesibile ca pret," adauga Pamela Goldberg, sef executiv la Campania Cancerul de San.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod