Un nou tratament ar putea reduce rata de infectare cu HIV

O noua strategie de tratament ar putea sa ajute la reducerea numarului de cazuri nou aparute de HIV, potrivit unui doctor canadian care a pus la punct aceasta teorie

Strategia presupune folosirea tratamentului pe baza de antiretrovirale active , denumit HAART, un tratament impotriva infectiei cu HIV care foloseste o combinatie de o serie de medicamente antiretrovirale. Daca pana in momentul de fata, HAART a fost folosit pentru a prelungi viata pacientilor cu HIV, noua teorie sustine ca HAART ar avea un rol in reducerea cazurilor de transmisie a virusului.
HAART reduce incarcatura virala cu HIV din sangele pacientului pana la punctul in care devine slab detectabila. Potrivit teoriei creatorului acestei strategii, succesul acesteii strategii terapeutice depinde de perioada in care pacientii incep tratamentul. Cu cat mai devreme, ca atat mai eficient. Potrivit conducatorilor studiului, utilizarea acestei strategii pentru o perioada de 45 de ani ar insemna o reducere a ratei curente de infectare cu HIV cu 7 cazuri la o mie de persoane.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod