Un nou test prenatal care depisteaza anomaliile fatului

Expertii lucreaza la dezvoltarea unui nou test neinvaziv pentru depistarea timpurie a anomaliilor fatului, precum sindromul Down, informeaza BBC News Online

Testele neinvazive existente, cum ar fi ultrasunetele, sunt limitate si cele invazive sunt extrem de riscante pentru sarcina. Tehnica noului test se bazeaza pe analiza unei mostre de ADN fetal, care se gaseste in concentratie mica in sangele mamei. Acest lucru a fost posibil si pana acum, insa eficienta testului a fost foarte limitata, deoarece o mica parte din ADN-ul fetal trece in sangele mamei.
Echipa de cercetatori condusa de Ravinder Dhallan a reusit sa mareasca aceasta concentratie a ADN-ului fetal din sangele mamei (prin tratarea mostrelor de sange cu formaldehida). Cu toate acestea, cercetatorii afirma ca studiul este in faza preliminara si ca necesita investigatii viitoare. "In primul rand, concentratia de ADN fetal in sangele maternal este scazuta si cu toate ca utilizarea formaldehidei permite separarea unei concentratii mai mari, aceasta recolta este totusi destul de mica", sustin expertii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod