Nereguli igienico-sanitare la doua spitale din Bucuresti

Eugen Nicolaescu, Ministrul Sanatatii Publice, impreuna cu o echipa a Inspectiei Sanitare de Stat a efectuat un control inopinat in doua unitati sanitare din Bucuresti: Spitalul Clinic Colentina si Institutul de Ocrotire a Mamei si Copilului-sectia Polizu

"La o luna dupa instalarea managerilor profesionisti am inceput controlul in spitale. Am inceput in Bucuresti, dar actiunea va fi extinsa in intreaga tara. Vreau sa vad pe teren care sunt problemele efective din spitale. Pentru ca reforma are la temelie profilaxia, si aceste vizite au caracter profilactic.
Vrem sa evitam perpetuarea aspectelor negative care au dus la acumularea de datorii si degradarea calitatii serviciilor medicale. Am fost in control la Colentina si Polizu. Am fost in control cu o echipa de la Inspectia Sanitara de Stat care va lua masurile ce se impun in urma neregulilor constatate. Vom analiza situatia si vom vedea in ce masura se va implica MSP care are chiar drept de a rezilia contractul cu managerii", a spus Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii Publice. Echipa MSP a controlat incepand de la blocurile alimentare, spalatorii pana la sectiile din spitale.
In urma verificarilor au fost constatate nereguli igienico-sanitare la ambele unitati. Reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat au aplicat atat avertismente, cat si amenzi in valoare de 23 800 RON. Amenzile au fost acordate persoanelor responsabile - manager de unitate, farmacist, asistent medical, fochist etc. Toate amenzile vor fi suportate de catre aceste persoane, nu din bugetul spitalului. Inspectorii sanitari au intocmit fiecarei unitati cate un plan de conformare cu termene bine stabilite pentru remedierea deficientelor pe care il vor verifica periodic.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod