Un nou produs pentru poliartrita reumatoida

Cu ocazia zilei mondiale de lupta impotriva artritei (12 octombrie) s-a lansat un nou produs obtinut prin biotehnologie, pentru tratamentul poliartritei reumatoide adresat pacientilor adulti care nu au avut un raspuns inadecvat sau intoleranta fata de tratamentele anterioare

Spre deosebire de terapiile existente, noul produs ofera o abordare terapeutica total diferita prin actiune selectiva, tintita asupra celuelor B. Aceste celule joaca un rol cheie in procesele inflamatorii, care determina afectarea oaselor si cartilagiilor din articulatii, caracteristica poliartritei reumatoide.
Specialistii estimeaza ca pana la 40% dintre pacientii care au apelat la terapiile existente nu au obtinut rezultate satisfacatoare, insa pana acum nu au avut prea multe alte alternative. Poliartrita este o boala autoimuna, sistemica, progresiva, caracterizata prin inflamatia articulatiilor, ce provoaca dureri, rigiditatea si umflarea acestora, conducand la distrugerea ireversibila a acestora. Afecteaza pana la 2% din populatia Romaniei, cele mai multe cazuri intalnindu-se in decada a patra si a cincea de varsta.
La femei este de 2-3 ori mai frecvent intanita.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • daniela radu pe 25 Oct 2006, 10:32
    un produs nou pentru poliartrita reumatoida

    mai multe datalii - cum de cheama, cat costa, cum se administreaza, cum se procura

    0
    0

  • corinadanescu pe 17 Oct 2006, 08:31
    medicament pentru poliartrita

    Cum se numeste medicamentul

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod