Tutunul poate preveni cancerul cervical

Cercetatorii din Universitatea Louisville lucreaza in India pentru a da un scop salvator unei plante cunoscute tocmai pentru efectele sale cancerigene, tutunul.

India se confrunta cu o situatie alarmanta, de patru ori mai multe femei si de opt ori mai multi barbati fata de Statele Unite ale Americii murind anul datorita cancerului cervical. Oamenii de stiinta incearca sa extraga din planta de tutun o serie de substante din care sa obtina un medicament pentru prevenirea bolii. Vaccinul ar putea fi similar Gardasilului, aprobat de guvernul SUA anul trecut pentru a preveni imprestierea unei boli cu transmitere sexuala care provoca cele mai multe cazuri de cancer cervical.
Si atunci, tot Universitate din Louisville s-a ocupat de realizarea medicamentului, iar doctorii Bennett Jenson si Shin-je Ghim, care au facut parte din echipa, lucreaza si la noul vaccin din India. Jenson recunoaste ca cele trei vizite pe care le-a avut pana acum in India l-au ajutat sa se inspire pentru a crea o alternativa la Gardasil. Cercetatorul spune ca vaccinul pe care l-a realizat anul trecut este prea scump pentru tarile sarace, in ciuda asigurarilor primite de la producator, cum ca pretul acestuia va fi mai scazut pentru tarile in curs de dezvoltare.
Jenson si Ghim lucreaza la noul medicament impreuna cu un cercetator indian, doctorul Partha Basu. "In fiecare an, sunt inregistrate 120,000 de noi cazuri de cancer cervical in India, iar 80% dintre ele sunt intr-un stadiu atat de avansat, incat nu mai pot fi tratate", explica Basu, sef la departamentul de oncologie-ginecologie al Institutului National Chittaranjan din Kolkata. "Aproximativ 80,000 de oameni mor anual din cauza cancerului cervical, iar acest numar poate fi chiar mai mare, deoarece multe decese nu sunt declarate".
Cercetatorii sunt increzatori in ceea ce priveste finalizarea medicamentului, ca si a pretului pe care il va avea. Trei doze ale vaccinului pe baza de tutun vor costa aproximativ 3 dolari, in timp ce trei doze de Gardasil costa 360 de dolari.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • angela pe 6 Aug 2007, 22:32
    nedumerire

    de cindposeda si barbatii cervix,?Cum adica, 80000 de oameni mor anual?...poate 80000 de femei....imi cer scuze dar nu inteleg cum fac barbatii cancer cervical?...ei pot transmite virusuri...

    0
    0

  • Cunila pe 6 Aug 2007, 09:36
    Tutunul poate preveni cancerul cervical

    Realizatorul articolului habar nu are ca barbatii nu pot muri de cancer cervical, deoarece acestia nu au cervix. Capul colului uterin care iese in vagin, se numeste cervix.

    0
    0

  • claudiaruiu pe 4 Aug 2007, 20:14
    perfect

    este o modalitate intradevar dar nu si o certitudine. lucrind in sanatate sint de acor cu acest articol

    0
    0

  • viorica pe 4 Aug 2007, 09:23
    cancer cervical

    care sunt cauzele imbolnavirii si care sunt simptomele

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod