Trei copii cu hipoacuzie profunda au intrat in lumea sunetelor

Prof. Dr. med. Roland Laszig, de origine germana, unul dintre cei mai buni specialisti in implanturi cohleare din lume, este din nou in Romania pentru alte trei implanturi cohleare.
Cele trei interventiile chirurgicale realizate ieri efectuate de prof. Laszing impreuna cu specialistii romani au decurs bine. Potrivit profesorului Laszig "sansele de reusita ale unei astfel de interventii sunt foarte mari, copiii isi pot recapata functia auditiva si devin capabili sa auda si sa invete sa vorbeasca, iar mai tarziu, cand vor deveni adulti, sa lucreze, cu alte cuvinte se vor integra in societate".

Prof. Roland Laszig, care a realizat pana acum cateva mii de interventii chirurgicale de specialitate, revine in Romania in scopul de a impartasi medicilor romani din vasta sa experienta in domeniu.
Cu aceasta ocazie, profesorul realizeaza trei interventii chirurgicale impreuna cu specialistii romani.
 
Alis Dumitru, in varsta de 3 ani, este unul dintre cei trei copii a caror operatie a fost asistata de Dr. Roland Laszig. "Operatia a decurs fara complicatii, iar Alis se simte bine, suntem foarte multumiti de modul in care progreseaza. Se afla in continuare sub supraveghere de specialitate, evolutia ei fiind urmarita atat de medicul care a operat-o la spitalul IFACF - ORL "D.
Hociota" Bucuresti (Spitalul Panduri), cat si de catre un specialist logoped", a declarat Radu Dumitru, tatal fetitei care a beneficiat de operatia de implantare cohleara. Alis a fost operata in luna iulie 2008, interventia fiind decontata integral prin fonduri ale Ministerului Sanatatii, alocate pentru copii cu hiperacuzie.
 
Dispozitivul de implantare se adreseaza persoanelor cu hipoacuzie profunda, dobandita congenital sau in urma unei infectii ori a unui traumatism sever in prima copilarie si este folosit cu succes in practica medicala inca din anul 1982.
In Romania primul implant cohlear a fost realizat in anul 2000.
 
In Romania sunt sute de copii pe listele de asteptare pentru un implant cohlear. Chiar daca implantul cohlear ar economisi sute de mii de lei din bugetul statului datorita reintegrarii copiilor hipoacuzi in societate, in continuare majoritatea celor care au nevoie de un asemenea implant nu sunt inclusi in programul national derulat de Ministerul Sanatatii si vor fi nevoiti sa primeasca ajutor din fondurile sociale pentru o viata intreaga, neavand acces la o viata independenta.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod