Treburile gospodaresti imbunatatesc sanatatea mentala

Curatenia efectuata in casa imbunatateste nu numai aspectul general, ci si sanatatea mentala, informeaza un studiu citat de BBC News.
Cercetatorii de la Universitatea din Londra au constatat ca 20 de minute pe saptamana de activitate intensa pentru curatenia in casa sau jogging au un impact pozitiv asupra starilor de depresie. Cu cat tipul de activitate este mai intens si este mai frecvent efectuat, cu atat cresc si efectele benefice.

In cazul participantilor la studii care au raportat stari de anxietate si stres, rezultatele au aratat o diminuare in intensitate. Astfel, angajarea intr-o activitate sportiva cel putin o data pe saptamana scade riscul de aparitie a simptomelor de anxietate si stres cu pana la 33%.
Daca treburile gospodaresti sunt singura ta modalitate de miscare fizica trebuie sa stii ca sanatatea ta mentala este mai protejata, iar stresul si starile anxioase sunt reduse cu 20%.     

Specialistii sunt de parere ca activitatea fizica tine in frau unii factori de risc pentru depresie, precum intoleranta la glucoza, inflamatiile si problemele cardiovasculare. Insa, sunt insuficiente dovezile pentru a stabili cu exactitate care ar fi legatura dintre activitatea fizica si sanatatea mentala.

Cu toate ca mecanismul acestei asocieri nu este foarte clar, expertii ne asigura ca persoanele care fac sport au o rezistenta fizica mai buna la batranete.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod