Tratamentul cu tiotropium este eficient in BPOC

Tratamentul cu tiotropium reduce rata declinului functiei pulmonare la pacientii tineri, potrivit unui studiu prezentat in cadrul Congresului Anual al Societatii Europene de Boli Respiratorii (ERS).
Datele, bazate pe un numar de 356 de pacienti cu varsta mai mica de 50 ani inrolati in studiul de referinta, au demonstrat de asemenea o reducere cu 27% a riscului exacerbarilor la pacientii tineri tratati cu tiotropium in comparatie cu grupul control. Exacerbarile pot inrautati evolutia bolii, de aceea un tratament ca tiotropium, care reduce numarul exacerbarilor BPOC, poate oferi pacientilor o prognoza imbunatatita si poate influenta cursul BPOC.

Aceste noi date colectate din randul pacientilor tineri subliniaza inca o data necesitatea imperioasa de diagnosticare si tratare a pacientilor cu BPOC inca din stadiile incipiente ale bolii, importanta atât pentru pacient, cat si pentru medic.
Doctorii pot prescrie cu incredere tiotropium la pacientii sub 50 de ani pentru imbunatatirea calitatii vietii acestora pe termen lung. Aceste date demonstreaza eficienta tiotropium in prezervarea functiei pulmonare si impactarea evolutiei BPOC la pacientii tineri
”, a declarat Prof. Roland Buhl, Directorul Departamentului Pulmonar la Universitatea Mainz, Germania.

Tiotropium poate incetini evolutia clinica a BPOC la pacientii in stadiul moderat al bolii (stadiul II GOLD), masurat ca rata declinului functiei pulmonare.
„In ansamblu, numarul din ce in ce mai mare al dovezilor referitoare la eficienta tiotropium il pozitioneaza ca terapie de prima intentie pentru pacientii tineri si cei aflati in stadiile precoce ale bolii. Prin diagnosticul si tratamentul precoce cu tiotropium putem avea un impact pozitiv asupra simptomelor si evolutiei pacientilor cu BPOC”, a declarat Prof. Buhl.

Bronhopneumopatia obstructiva cronica (BPOC) este o afectiune progresiva si tratabila, ce afecteaza viata pacientilor, fiind una dintre pricipalele cauze de mortalitate si invaliditate la nivel mondial.
Simptomele afectiunii includ tusea, productia de sputa (flegma sau mucoasa), dispneea de efort. Cele mai recente statistici ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), estimeaza ca 210 milioane de persoane sunt afectate in prezent de BPOC, iar peste 3 milioane de persoane au decedat in urma afectiunii in 2056 - mai mult decat cei decedati in urma cancerului la san si a diabetului la un loc.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod