Tratamente gratuite pentru spina bifida şi hidrocefalie

Facebook Twitter Comenteaza
Tratamente gratuite pentru spina bifida şi hidrocefalie

Asociaţia Română Spina Bifida şi Hidrocefalie (ARSBH) donează tuturor copiilor bolnavi de spina bifida şi de hidrocefalie,  sistemele de drenaj şi dispozitivele medicale necesare efectuării intervenţiilor chirurgicale.

 

Conform statisticilor oficiale ale Ministerului Sănătăţii, în România se nasc anual între 500 şi 600 de copii cu spida bifida şi hidrocefalie. Aceste maladii au efecte devastatoare atât asupra micilor bolnavi, cât şi asupra celor care îi îngrijesc.

România se înscrie în media Uniunii Europene şi evidenţiază o incidenţă a acestor maladii cuprinsă între 2,5 -3 la mia de nou născuţi.

In perioada noiembrie 2005-octombrie 2010, asociaţia a susţinut financiar efectuarea a peste 600 de intervenţii chirurgicale, la copiii bolnavi de spina bifida şi hidrocefalie, în valoare de peste 380.000 de euro. Fondurile au provenit iî totalitate din donaţii şi sponsorizări oferite de persoane fizice şi juridice din Austria, Germania şi Romania.

 
Credit foto: spinesurgery.com

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cami pe 9 Dec 2010, 12:07
    spina bifida

    Buna ziua.Am un baietel de 3ani si 9luni,cu aceasta boala l-am operat la 2zile de spina bifida si la 8 luni de hidrocefalie,nu merge,are incontinienta urinara si displezie de sold stang.As dorii sa-mi operz copilul la sold,dar medicii nu vor pt, spun ca oricum nu va merge niciodata.V arog sa ma indrumati catre un medic care sa il poata opera chiar daca ar fi in zadar.As mai dorii sa-mi spuneti daca un copil cu aceasta boala are dreptul la stimulente banesti din partea statului,va meny\tionez ca nu am decat indemnizatia de insotitor de 477ron si alocatia de stat dubla.Stiti ca sunt costuri mari pt aceasta boala penparsii zilnici,transportul la recuperare si altele.Va multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod