7 obiceiuri care te îmbătrânesc

Micile gesturi de îngrijire pe care le faci zi de zi contribuie foarte mult la viitorul frumuseţii tale. Iar când vine vorba de îmbătrânire, unele dintre obiceiurile tale zilnice fac diferenţa dintre un ten sănătos şi unul cu ceva mai multe riduri, la o vârstă matură.
Micile gesturi de îngrijire pe care le faci zi de zi contribuie foarte mult la viitorul frumuseţii tale.

Iar când vine vorba de îmbătrânire, unele dintre obiceiurile tale zilnice fac diferenţa dintre un ten sănătos şi unul cu ceva mai multe riduri, la o vârstă matură.

 
Iată care sunt greşelile care accelerează îmbătrânirea tenului tău:
 

Nu porţi ochelari de soare

Cu siguranţă cunoşti expresia pe care o facem cu toţii când ne intră soarele în ochi. Acest gen de mişcări determină în timp formarea ridurilor accentuate în jurul ochilor.

Dacă porţi ochelari de soare de bună calitate, nu îţi vei mai încorda muşchii, iar pielea din jurul ochilor va rămâne fină.

 

Nu te demachiezi

Ţi s-a întâmplat să adormi machiată? Experţii spun că este o greşeală colosală pentru sănătatea tenului tău.

Pe lângă faptul că impurităţile acumulate de-a lungul zilei îţi blochează porii şi determină apariţia acneei sau a punctelor negre, împiedică regenerarea adecvată a pielii şi eliberarea sebumului, care este "hidratantul" natural al pielii tale.
De asemenea, şi mişcările prea agresive în timpul demachierii contribuie la apariţia ridurilor în jurul ochilor.

 

Dormi pe burtă


Obiceiul de a dormi pe burtă îţi forţează pielea de pe o parte a feţei să stea "încreţită" ore întregi, ceea ce determină în timp apariţia prematură a ridurilor.  
 

Nu consumi grăsimi benefice


O dietă fără suficiente grăsimi benefice pentru organism, precum cele omega 3 şi omega 6, nu îi oferă pielii tale nutrienţii necesari, ceea ce îi scade elasticitatea.
 

Nu dormi suficient


Oboseala îşi pune amprenta asupra chipului tău nu numai de pe o zi pe alta, dar şi pe viitor. În timpul somnului, ţesuturile se regenerează, iar dacă nu beneficiezi de suficiente ore de somn, pielea ta nu se reface aşa cum ar trebui.
 

Ai oscilaţii mari de greutate


Dacă te îngraşi şi slăbeşti destul de mult în decursul a câtorva ani, îţi forţezi pielea să se întindă şi să se restrângă. Aceste variaţii au ca efect vergeturile, pe corp, iar la nivelul tenului pielea se "lasă", ceea ce îţi îmbătrâneşte chipul.
 

Faci băi fierbinţi


Apa fierbinte îndepărtează stratul de sebum de la suprafaţa pielii şi o usucă excesiv. O piele uscată este o piele predispusă ridării.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Carmen pe 8 Feb 2013, 13:17
    dormit pe burta

    stati putin. daca dorm pe burta si nu ma trezesc cu pielea incretita, tot rau e?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod