Tratament care reduce semnificativ concentratia glucozei din sange

Facebook Twitter Comenteaza
Tratament care reduce semnificativ concentratia glucozei din sange

Rezultatele studiului clinic de faza III cu linagliptin au fost prezentate in premiera in cadrul sesiunilor stiintifice ale Conferintei Anuale a Asociatiei de Diabet din America (ADA), aflata la a 70-a editie.

 

Aceste rezultate au aratat ca acest compus cercetat a asigurat o reducere semnificativa, de durata si relevante clinic a concentratiei de glucoza din sange, glicemiei a jeun si glicemiei postprandiale.

Linagliptin este cercetat ca tratament pentru diabetul zaharat de tip 2 cu administrare orala o data pe zi.

In studiile pivot de faza III a dovedit un profil de siguranta foarte favorabil, cu o rata totala a evenimentelor adverse similara cu placebo. In  plus, a demonstrat o tolerabilitate excelenta, neutru asupra greutatii corporale, nu a prezentat un risc crescut de interactiuni cu alte medicamente si nu a fost inregistrat niciun risc crescut de hipoglicemie atribuit administrarii cu linagliptin, atat ca monoterapie, cat si in terapie combinata cu metformin sau pioglitazona.

"Multi pacienti cu diabet zaharat de tip 2 tratati cu antidiabetice traditionale nu reusesc sa atinga tintele glicemice sau sa le mentina de-a lungul timpului.
Acest lucru creste riscul aparitiei complicatiilor specifice, inclusiv al afectiunilor renale. Cu toate ca insuficienta renala este frecvent intalnita la pacientii cu diabet zaharat de tip 2, disfunctiile renale aflate intr-un stadiu incipient trec adesea nediagnosticate. Este important ca acesti pacienti sa fie identificati, intrucat acestia vor necesita medicamente eficiente si mai sigure, cu risc scazut de hipoglicemie,"
declara prof. Julio Rosenstock, director al Centrului de Endocrinologie, Medical City, Dallas.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod