Toaletele publice neigienice iti pot afecta grav sanatatea

Nerespectarea regulilor de igiena poate genera raspandirea unor boli precum entero-colitele, toxiinfectiile alimentare si parazitozele intestinale.
Potrivit normelor europene, toate toaletele publice trebuie sa fie dotate cu echipamente de igiena adecvate noilor standarde, pentru a proteja populatia impotriva contactarii anumitor virusi si bacterii, care pot declansa afectiuni grave.

In urma realizarii unui studiu comparativ intre diferitele modalitati de stergere a mainilor, citat de compania Paper Plus, s-a demonstrat ca uscatorul cu aer cald dezvolta bacteriile, fiind un mediu umed si inchis, in timp ce servetelele din hartie asigura un mediu steril.


Institutiile trebuie sa doteze toalete publice cu uscator de aer cald sau un dispenser de prosoape de hartie. Acestea din urma sunt insa recomandate intrucat reduc in cea mai mare masura numarul de bacterii.

Conform codurilor internationale de protejare a sanatatii populatiei, fiecare toaleta publica trebuie sa fie dotata cu un dispenser de sapun lichid la fiecare doua chiuvete si cu cel putin un dispenser de prosoape de hartie si un uscator de maini. Robinetele chiuvetelor trebuie sa aiba inchidere bazata pe senzori sau automata.


"Compania Paper Plus intentioneaza sa atraga atentia asupra importantei respectarii normelor de igiena in spatiile publice, prin initierea unei campanii de educare a populatiei cu privire la utilizarea produselor de igiena, care protejeaza cu adevarat sanatatea oamenilor. De exemplu, este foarte important ca oamenii sa cunoasca motivele pentru care sunt recomandate prosoapele de hartie in locul celor de bumbac sau in locul uscatorului de maini", declara Marian Ivan, General Manager Paper Plus.

Conform unui clasament al toaletelor dat publicitatii de catre British Charity WaterAid, 35 de tari detin, fiecare in parte, cel putin cate 10 milioane de locuitori lipsiti de facilitatile unei toalete igienice.
La nivel mondial, aproximativ 2,6 miliarde de locuitori, adica 42% din populatia lumii este privata de toalete care sa ofere conditii igienice elementare.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod