Teste neinvazive pentru ficat care inlocuiesc punctia hepatica

Printr-o simpla analiza de sange si un algoritm de calcul specific, medicii pot stabili cat de afectat este ficatul de afectiuni cronice.
Testele FibroTest si FibroMax reprezinta alternativa nedureroasa la punctia hepatica si permit determinarea la timp a stadiului fibrozei hepatice, controlul evolutiei sale pe tot parcursul tratamentului, evaluarea incarcarii grase a ficatului, precum si monitorizarea procesului necro-inflamator.

Profesorul Poynard, sef al Serviciului Hepato-Gastroenterologie al Spitalului Pitie-Salpetriere din Paris, impreuna cu echipa sa, au conceput testele BioPredictive ca pe o combinatie de biomarkeri serici specifici la care se adauga sexul, varsta, greutatea si inaltimea pacientului, toti acesti parametri fiind introdusi intr-un algoritm de calcul patentat, specific fiecarui test.

Primul test, FibroTest (400 ron) descopera cele mai frecvent afectiuni hepatice cronice (hepatita C, B si D, coinfectia HIV, steatoza de origine alcoolica si non-alcoolica) si este singurul care permite fibrozei hepatice la pacientii diabetici sau cu boli de nutritie.
Acest test este util tuturor, indiferent de sex, varsta sau origine, oferind un diagnostic imediat si un prognostic pe termen lung. In prezent testul este adoptat de mari centre si clinici de hepato-gastroenterologie din intreaga lume, fiind validat in numeroase studii clinice independente.

Celalalt test, FibroMax (600 ron) este mai complet si constituie o combinatie de 5 teste non-invazive diferite care ofera in plus informatii pretioase despre grasimile care incarca ficatul, gradul de activitate necro-inflamatorie, prezenta steatohepatitei non-alcoolice la pacienti obezi, cu dislipidemie, rezistenta la insulina sau diabet si gradul afectarii hepatice la pacientii alcoolici.


Peste 90 de tari folosesc deja aceste teste si peste 300.000 de persoane au beneficiat de ele. In Romania se poate efectua in numeroase spitale, clinici private si laboratoare, se plateste, iar daca este depistata o boala cronica de ficat Casa Nationala de Asigurari va suporta costurile tratamentului.

Lista cu laboratoarele din tara acreditate, unde puteti sa efectuati aceste teste o puteti descarca accesand butonul "Descarca documentul" de la inceputul articolului.
 

Comentarii (11)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • ghiorghi pe 26 Feb 2013, 00:23
    fibrotest

    de ce nu dati formula calcul fibrotest?

    0
    0

  • ghebenei gabriela pe 9 Sep 2010, 15:08
    fibrotest si fibromax

    va rog sa ma informati si pe mine unde pot gasi fibromax in cluj si daca pentru dosar de interferon este necesar si analiza cu fibrotestul.va multumesc mult pentru solidaritate.

    2
    0

  • Nicu pe 26 Mai 2010, 12:44
    FibroMax

    Bucuresti - Victor Babes - http://www.cdt-babes.ro/noutati/fibrotest.php - intre 4-6 mil (teste variate - 3 tipuri) - 80-90% acuratete Multa sanatate.

    0
    0

  • ioana pe 17 Apr 2009, 09:59
    Lista laboratoarelor din tara unde se pot efectua testele

    Lista cu laboratoarele din tara acreditate, unde puteti sa efectuati aceste teste o puteti descarca accesand butonul "Descarca documentul" de la inceputul articolului.

    0
    0

  • Mara pe 15 Apr 2009, 20:47
    parere

    Mai multe detalii, preturii.Va multumesc.Mara

    3
    0

  • Mara pe 15 Apr 2009, 20:43
    Articol

    Articolul este f. bun dar in Cluj-Napoca unde las putea face?

    1
    0

  • adriana pe 15 Apr 2009, 11:51
    intrebare

    doresc sa stiu unde anume in IASIse pot face aceste teste.multumesc!

    0
    0

  • Diana pe 14 Apr 2009, 22:55
    Raspuns

    Aceasta este lista de spitalele din Bucuresti unde poti face aceste analiza: 1.Spitalul INBI Boli Infectioase Matei Bals 2.Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale Victor Babes 3.Spitalul Universitar Bucuresti 4.Spitalul Witting 5.Spitalul Militar Central Clinici private: 1.Centrul de Diagnostic si Tratament Victor Babes 2.Clinicile Centrul Medical Unirea 3.Clinicile Medicover 4.Clinicile Medlife Laboratoare: 1.Laboratoarele Synevo 2.Unisyn – Synlab 3.Medlife 4.IDS Laboratories 5.Laboratoarele BioClinica

    0
    0

  • dana pe 14 Apr 2009, 20:19
    buna ziua

    as dori si eu sa aflu daca la galati se fac astfel de teste.multumesc anticipat!

    0
    1

  • Ioana Tudor pe 13 Apr 2009, 12:42
    Testele neinvazive pentru ficat

    Si pe mine ma intereseaza unde se fac aceste teste in Bucuresti si cat costa. Am un ficat gras si marit.

    1
    0

  • Nicoleta pe 11 Apr 2009, 08:55
    unde se pot face testele?

    buna ziua, sunt foarte interesata de clinicile din Romania unde se pot face aceste teste. Mama mea a decedat in urma unui cancer la ficat(ciroza cu micronoduli), iar aceste teste am reusit sa le facem chiar la acest spital din Franta, din pacate prea tarziu pentru ea. Sincer nu ma mai tin buzunarele sa merg din nou in Franta pentru a-mi face si eu aceste teste.Astept cu nerbdare raspunsul dumneavoastra.Multumesc.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod