Terapii inovative in cancerul pulmonar

Un nou tratament va prelungi supravietuirea persoanelor afectate de cancer pulmonar, fara a fi necesara continuarea chimioterapiei.
Studiul prezentat in cadrul celui mai important congres de oncologie, ASCO 2009, desfasurat recent la Orlando a demonstrat cao combinatie de molecule prelungeste supravietuirea fara progresia bolii la pacientii cu cancer pulmonar cu celule non-mici (NSCLC) avansat, cu 4.8 luni, comparativ cu 3.7 luni in cazul terapiei de mentinere standard.

Aceasta forma de cancer pulmonar, deosebit de agresiva, progreseaza rapid, de aceea prelungirea duratei de viata reprezinta o performanta importanta in tratamentul bolii.
Un element esential este faptul ca aceste rezultate au fost obtinute fara a fi necesara continuarea chimioterapiei.

Cancerul pulmonar este cea mai des intalnita forma de cancer, la nivel global inregistrandu–se anual 1.5 milioane de noi cazuri. Dintre acestea, pacientii cu NSCLC reprezinta aproape 75% din totalul bolnavilor, aceasta fiind o forma de cancer cu progresie rapida. Doar 1 din 10 persoane cu cancer pulmonar este in viata la 5 ani de la momentul diagnosticarii. Ca urmare, extinderea perioadei de supravietuire fara progresia bolii si reducerea efectelor adverse sunt factori cheie in tratamentul pacientilor cu cancer pulmonar.
La nivel mondial, in fiecare zi, peste 3.000 de oameni mor din cauza acestei maladii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod